baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

Nije se šišala 20 godina, a za svoju kosu ima poseban krevet

Alia Nasirova (27) iz Rige u Letoniji se nije šišala punih 20 godina. Tvrdi da njena kosa sada doseže punih 230 centimetara, da teži dva kilograma i da joj je za nju potrebno dodatno mjesto u krevetu. Njen muž Ivan Balaban kaže da Alia svoju kosu smatra članom porodice, prenosi The Sun.

Nije se šišala 20 godina, a za svoju kosu ima poseban krevet
FOTO: Printscreen

 

– Kosa mi je toliko teška da mislim da je teža od porodične mačke – kaže Aliia.

Alia kaže da joj je potreban cijeli dan da kosu opere, počešlja i osuši, a Ivan priznaje da u raspored uvijek moraju uvrstiti i njegu kose. Po tome organiziraju i porodične izlete. Ipak, ni Ivan nema ništa protiv ženine kose. Kaže da je ponosan što je nije ošišala toliko dugo vremena.

– Uvijek pazim da joj u krevetu ne oštetim kosu – kaže muž Ivan koji priznaje i da voli znatiželjne poglede na cesti.

Alia je počela puštati kosu inspirisana Disnijevim princezama poput Zlatokose.

– U djetinjstvu sam jako voljela dugu kosu. Htjela sam imati kosu poput princeza. S obzirom da mi je kosa jako, jako duga nekad slučajno stanem na nju. Vani uvijek pazim da nosim i šešir. U posebnim prilikama napravim pletenicu – kaže Allia.

– Na društvenim mrežama ne gledaju svi blagonaklono na moju kosu. Pišu da je ošišam i da je se riješim. Ali ja ne reagujem na to – dodaje.

Nema namjeru da se uskoro šiša.

– Najgora noćna mora mi je da mi se zalijepi žvaka u kosu. Jednom mi je u djetinjstvu neko zalijepio žvaku u kosu na klizalištu. To je bila prava tragedija. Morala sam se ošišati – dodaje Alia koja se neće tako skoro ošišati.

– Nemam namjeru takmičiti se za Ginisovu knjigu rekorda s obzirom da je najduža kosa, koliko znam, duža od pet metera. Mislim da je moja najduža u Letoniji– rekla je.

AUTOR: 24ata.hr/PinkM

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image