MISLIO JE DA JE PRESTAR ZA VJEŽBANJE: Otac transformisao svoje tijelo za 12 sedmica

Četrdesetpetogodišnji Ben Jackson iz Warringtona u Engleskoj otkrio je tajnu kako je uspio da napravi tjelesnu transformaciju za samo 12 sedmica. Gojaznost ili nedostatak mišića je nešto s čime se dosta muškaraca suočava, ali je Jackson dokazao da to ne mora biti tako.

MISLIO JE DA JE PRESTAR ZA VJEŽBANJE: Otac transformisao svoje tijelo za 12 sedmica
FOTO: Klix.ba

Obratio se jednoj sportsko-prehrambenoj kompaniji koja mu je pomogla. Smršao je sedam kilograma i smanjio tjelesnu masnoću za 20 posto, što je vrlo bitno kada želite da se vaši mišići istaknu i imate zdravo tijelo.

Pitu i pivo je zamijenio niskokaloričnom hranom bogatom proteinima. Slijedio je strogi plan prehrane i treninga. Odustao je od alkohola i trenirao pet puta sedmično.

2
Foto: Klix.ba

Umjesto energetskih pića, čokolade i brze hrane, jeo je šest manjih porcija zdrave hrane što je uključivalo piletinu, rižu, povrće, jaja i tjesteninu.

– Mnogi muškarci koji su stariji od 45 godina misle da je kasno za njihov put fitnesa jer njihovo tijelo nije oblikovano i da nemaju istu izdržljivost kao 20-im godinama. Moj glavni cilj bio je da smršam, vratim kondiciju i oblikujem tijelo – rekao je Jackson.

3
Foto: Klix.ba

Istakao je kako se nije promijenio samo fizički, već i psihički, te da je mnogo srećniji.

– Mnogo bolje spavam, imam više strpljenja sa svojom djecom, problemi na poslu nijesu više moj prioritet. Srećan sam. Nadam se da će ovo inspirisati i druge sredovječne muškarce da se aktiviraju i počnu voditi zdraviji život – istakao je.

AUTOR: Klix.ba / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image