BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

KAKO motivisati đake da uče

Pred kraj školske godine moraju da „zagriju stolicu“, a oni žele da se igraju i da izlaze.

KAKO motivisati đake da uče
FOTO: Shutterstock

Poslije uskršnjeg i prvomajskog mini odmora, đaci se po pravilu opuste i po povratku u klupe više razmišljaju o igri, a tinejdžeri o izlascima i planovima za ljetnji raspust, umjesto o ocjenama. A, baš u ovom periodu bi morali da „zagriju“ stolicu, jer je do kraja školske godine ostalo malo, na šta ih stalno upozoravaju roditelji.

Da se roditeljska podsjećanja ne bi „odmetnula“ u kazne, motivišite svoje školarce umjesto da ih grdite, jer ćete tako biti zadovoljniji i vi i oni. Stručnjaci predlažu nekoliko metoda:

učenje shutterstock
Foto: Shutterstock

Pitajte ih da li im je neko gradivo teško i nejasno, pa ako jeste, pomozite im, umjesto da im svakodnevno govorite da moraju da uče.

Dok rade domaći, uđite s vremena na vrijeme u sobu da vidite kako im ide i nagradite ih omiljenim slatkišem ili jelom koje vole.

Dogovorite se da napravite „kućni red“, pa odredite vrijeme kada ćete zajedno biti vrijedni – oni neka tada uče, a vi se bavite poslovnim ili kućnim obavezama.

djeca-roditelji-ucenje
Foto: Ilustracija

Hrabrite ih da izdrže još samo malo i da ih poslije toga čeka duuuug raspust, tokom kojeg će moći da se bezbrižno igraju i izlaze koliko god žele.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: Novosti.rs/Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image