BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

ČETIRI koraka do uspješnog muškarca

Evo kako da postanete uspješni.

ČETIRI koraka do uspješnog muškarca
FOTO: CdM

Prestanite da spuštate sebi

Prekinite da se trujete otrovnim i lošim mislima i da razmišljate kako nijeste dovoljno dobri i pametni. Kada previše razmišljate počinjete da sumnjate u sebe i da budete negativni tonući sve niže u vrtlogu svojih misli. Takođe, veoma je važno da preispitate ljude kojima ste okruženi i da isključite one koji vam donose lošu energiju makar to bili članovi vaše porodice i prijatelji. Morate sebe staviti na pijedestal svog života. Ljudi koji vjeruju u sebe su već na pola puta do pobjede. Oni sa visokim samopoudanjem ne traže dozvole od drugih već smjelo koračaju kroz svoj život, što i vi treba da uradite.

anksioznost-psiholog-psihoterapija-panicni-poremecaj-opsesivno-kompulzivni-poremecajopsesivne-misli

Radite na svom fizičkom izgledu

Izgled je zaista element koji može da podigne vaše samopouzdanje. Primijetite i sami da što se više sređujete ili bolje izgledate imate više smjelosti i samopouzdanja. Veoma važan savjet – smijte se što više. Trenirajte i osjećajte se zadovoljno u svojoj koži što ćete emitovati na druge. Bićete zdraviji i osjećaćete se bolje. Priuštite sebi tretman jednom mjesečno, po vašoj želji.

Man running
(Foto: Ilustracija)

Postavite ciljeve

Ono što vam u svakodnevici, naročito na poslu, može dati najviše mira jeste plan. Kada unaprijed odredite svoje obaveze umirićete činjenicom da sve zaista može stati u vaš dan. U svojoj listi uvijek ostavite mjesta za neplanirane situacije. Svaki uspješan čovjek ima isplaniran dan, a sama ta činjenica će vam dati samopouzdanje.

 

Promijenite svoje navike

Ukoliko vaš izgled i misli nijesu problem, samopouzdanje ćete najprije izgraditi kroz navike. Te navike mogu biti i kasno ustajanje, nezdrava ishrana, poroci… Iako vam se čini da su to sitnice one mogu mnogo uticati na vaše samopouzdanje. Potrudite se da unaprijedite svoje držanje, da izbacite ružne riječi i poštapalice iz govora i tako dalje. Potrudite se da ono što radite svaki dan bude u službi vašeg uspjeha i samopouzdanja.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: CdM / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image