BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

ŽUGIĆ-ŠEHOVIĆ: Dogovorena finansijska edukacija kroz nastavne planove i programe

Ministar prosvjete Damir Šehović i guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić na današnjem sastanku dogovorili su da se u narednom periodu intenzivira saradnja Ministarstva i CBCG na temu finansijske edukacije mladih kroz nastavne planove i programe, saopšteno je iz CBCG.

ŽUGIĆ-ŠEHOVIĆ: Dogovorena finansijska edukacija kroz nastavne planove i programe
FOTO: Pink M

Kako se navodi, bilo je riječi o ideji potpisivanja Memoranduma o saradnji između CBCG, Ministrarstva finansija i Ministarstva prosvjete, kojim bi se precizirale aktivnosti i obaveze ovih institucija, u smislu izrade i implementacije Nacionalne strategije za finansijsku edukaciju i finanijsku inkluziju.

Ministar Šehović izrazio je spremnost da se ideja finansijske edukacije promoviše kroz postojeće nastavne planove i programe u okviru određenih nastavnih jedinica, uz podršku stručnog osoblja CBCG – piše u saopštenju.

sehovic
Šehović izrazio je spremnost da se ideja finansijske edukacije promoviše kroz postojeće nastavne planove i programe (Foto: Printscreen)

Ističe se kako je dogovoreno da se u narednom periodu intenzivira saradnja Ministarstva prosvjete i CBCG, u cilju konkretizacije dogovorenih aktivnosti.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image