DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

VUJOŠEVIĆ: Rakčević je klasični predstavnik partije neostvarenih političkih ambicija

Odbornik građanskog pokreta URA u Skupštini Glavnog grada Luka Rakčević je, više nego očigledno, klasični predstavnik partije neostvarenih političkih ambicija, nedokazanih i umišljenih lidera i samozvanih eksperata, koji su bili dio vlasti i to na odgovornim funkcijama i koji su umjesto da se posvete zahtjevnom državnom poslu vodili računa o svom privatnom biznisu i uvećanju svog kapitala, istakao je odbornik Demokratske partije socijalista Nenad Vujošević.

VUJOŠEVIĆ: Rakčević je klasični predstavnik partije neostvarenih političkih ambicija
FOTO: Luka Rakčević (FOTO: URA)

On je reagovao nakon što je Rakčević saopštio da su od stupanja na funkciju gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića do danas godišnji iznosi za bruto zarade, doprinose i ostala primanja zaposlenih u Glavnom gradu porasli za 4.431.911 eura.

Zato odbornik Rakčević, kao frontmen takve grupe ljudi, ima najmanje prava da socijalnom demagogijom lamentira nad Podgoricom i Crnom Gorom. Uostolom, građani uvijek takve populiste smjeste tamo gdje im je mjesto. Zbog toga se danas URA na političkoj sceni Crne Gore, ponekad sama, ali vrlo često u koalicijama sa sebi sličnima, na svakim izborima grčevito bori da pređe cenzus – istakao je Vujošević.

Kako dodaje, nezdrava politička ambicija predstavnika marginalne političke partije ne treba da brine bilo koga, ponajmanje građane Podgorice, ali svakako da je zabrinjavajuće to što odbornik Rakčević uporno pokazuje elementarno nepoznavanje sistema i načina funkcionisanja gradske uprave.

hqdefault
Vujošević: Za razliku od Rakčevića, odbornici vladajuće većine aktivno učestvuju u radu skupštinskih odbora

On ne prepoznaje razliku između gradske administracije i zaposlenih u privrednim društvima, ali to je već njegov problem. Ne čudi onda što odbornik Rakčević miješa babe i žabe ili ne sluša sebe dok govori, pa onda samog sebe demantuje. Mada i kad bi se slušao ne bi imao što pametno da čuje. Tokom kampanje za parlametarne izbore opozicija je kontrolisala sve sisteme državne i lokalne vlasti i ponovo je izgubila. Kada se suočila sa zakonitim i profesionalnim poslovanjem nije im preostalo ništa drugo nego da osmišljavaju kratkotrajne aferice bez efekta. Zato dio podataka kojima mašu opozicioni predstavnici nijesu ništa drugo do fabrikovane poluinformacije koje nemaju uporište u činjenicama – kazao je Vujošević i dodao da su komentari Rakčevića o kolegama odbornicima odraz njegove političke nekulture.

Za razliku od Rakčevića, kako navodi, odbornici vladajuće većine aktivno učestvuju u radu skupštinskih odbora, zajedničkim aktivnostima sa organima izvršene vlasti u Podgorici i svakodnevno komuniciraju sa građanima što je njihov primarni zadatak.

Gl-grad-800x445
Nijedan od odbonika vladajuće većine nije u nijednom upravnom odboru preduzeća i ustanova Glavnog grada, navodi Vujošević

Stoga je mnogo važnije da ih dobro poznaju građani, nego odbornik Rakčević lično. Iako sebe smatra za jednog od najaktivnijih odbornika, Rakčević bi trabao da zna da mjere kvaliteta rada odbornika nijesu samo aktivnosti na plenumu i da za doprinos kvalitetnoj raspravi nije dovoljno samo govoriti i mlatiti praznu slamu na sjednicama Skupštine Glavnog grada. Takođe, nijedan od odbonika vladajuće većine nije u nijednom upravnom odboru preduzeća i ustanova Glavnog grada, iako to Rakčević odgovorno tvrdi – istakao je odbornik DPS-a.

Kako navodi, nije prvi put da Rakčevićeve tvrdnje nemaju veze sa istinom, a i da je kojim slučajem bio u pravu, nadoknade u upravnim odborima gradskih javnih službi značajno su manje od nezasluženih plata koje primaju opozicioni predstavnici u državnom parlamentu, a ne idu na posao.

Na kraju, to što odbornik Rakčević glasove svoje partije svrstava uz političke partije i grupacije koje su pranjem novca i pokušajem izazivanja državnog udara imale za cilj nasilnu promjenu vlasti, najbolje potvrđuju i namjere partije kojoj on pripada, da se na nedemokratski način i uz pomoć plaćenika domogne vlasti. Na svu sreću, građani Podgorice i Crne Gore im to nikada neće dozvoliti – zaključuje Vujošević.

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image