DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

VUJANOVIĆ: Zadovoljan sam bliskom saradnjom Crne Gore i Slovenije u svim oblastima

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Republici Sloveniji prof. dr Vujicu Lazovića pred preuzimanje ambasadorske dužnosti u Ljubljani. Vujanović je, kako je saopšteno iz Kabineta, iskazao zadovoljstvo veoma bliskom saradnjom Crne Gore i Slovenije u svim oblastima kao i činjenicom da u okviru NATO saveza dijele zajedničke evroatlanske vrijednosti.

VUJANOVIĆ: Zadovoljan sam bliskom saradnjom Crne Gore i Slovenije u svim oblastima
FOTO: PinkM

Saopštio je uvjerenje da će Slovenija nastaviti da promoviše dobru dinamiku evropskih integracija Crne Gore i da će biti posvećena daljem unapređenju kvalitetne saradnje posebno u sferi ekonomije.

Upravo u oblasti ekonomske saradnje Lazović bi trebao da pomogne njihovom daljem razvoju kroz dugogodišnje iskustvo potpredsjednika Vlade u okviru koga je bio u prilici da učestvuje u stvaranju kvalitetne ugovorne osnove ekonomske saradnje ali i realizacije konkretnih projekata – smatra Vujanović.

Screen-Shot-2017-04-10-at-08.22.51-1132x509
Vujanović: Zadovoljan sam bliskom saradnjom Crne Gore i Slovenije u svim oblastima

Novoimenovani ambasador prof. dr Lazović je potvrdio spremnost da svoje bogato iskustvo rada u Vladi stavi u funkciju unapređenja ukupnih posebno ekonomskih odnosa.

Saglasio se da postoji širok prostor za unapređenje saradnje, a očigledno i raspoloženje dvije bliske države da ga iskoriste.

Predsjednik je uputio iskaze visokog poštovanja u obavljanju diplomatske misije predhodnom ambasadoru Miomiru Mugoši koji je, kako je kazao, obavljajući odgovornu dužnost stekao visoki ugled u Sloveniji i značajno pomogao da se afirmišu vrijednosti naše saradnje i ona unaprijedi.

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image