baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

VUJANOVIĆ-NAHJAN: Unaprijediti odnos CG i UAE

Postoji prostor za dalje unaprjeđenje Crne Gore i UAE, saopšteno je na današnjem sastanku predsjednika CG Filipa Vujanovića i ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Abdulaha bin Zajeda bin Sultana Al Nahjana.

VUJANOVIĆ-NAHJAN: Unaprijediti odnos CG i UAE
FOTO: PinkM

Kako se navodi, ocijenio je da je njegova posjeta u januaru ove godine UAE, kada se sreo sa Krunskim princom, predsjednikom Vlade i predsjednicom Parlamenta, bila potvrda bliskih odnosa dvije države ali i podsticaj za korišćenje prostora za novu saradnju.

Iskazao je posebno zadovoljstvo saradnjom u oblasti ekonomije visoko ocjenjujući sve investicije iz UAE ubijeđen da će one biti preporuka novim investitorima.

VUJANOVIC
Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljstvo sadržajnim i intenzivnim odnosima dvije države u svim oblastima (Foto: Printscreen)

Za ukupnu saradnju od posebnog značaja je uspostavljanje direktne avio linije između dvije države koja će olakšati komunikaciju i unaprijediti saradnju naročito u oblasti turizma – saopštio je Vujanović.

Ističe se da je ministar vanjskih poslova UAE čestitao Crnoj Gori članstvo u NATO i liderstvo u pristupanju EU označavajući Crnu Goru primjerom u regionu i pouzdanim partnerom njegove države.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image