DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

UOČI DANA NEZAVISNOSTI SOKOLIĆI NA PRIJEMU KOD MINISTRA SPORTA: Crna Gora je njihova prva ljubav

Mali po godinama, ali već veliki po sjajnim rezultatima koje su postigli za vrlo kratko vrijeme, mladi fudbaleri Selekcije Glavnog grada iz utkamice u utakmicu ne prestaju da oduševljavaju iskrene zaljubljenike u sport, ispunjavajući nas beskrajnim nacionalnim ponosom. Način na koji crveni sokolići pod crnogorskom zastavom proslavljaju svoje pobjede nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa ni ministra sporta Nikolu Janovića koji je tim povodom a u susret Danu nezavisnosti upriličio prijem za male crnogorske reprezentativce, saopšteno je iz ministarstva sporta.

UOČI DANA NEZAVISNOSTI SOKOLIĆI NA PRIJEMU KOD MINISTRA SPORTA:  Crna Gora je njihova prva ljubav
FOTO: PinkM

To kako se ovi jedanaestogodišnji dječaci diče državnim dresom i kako pod plaštom kulta crnogorske reprezentacije izgaraju za nacionalne bitke, timski se bore i pobjeđuju gromoglasno pjevajući na terenu da je Crna Gora njihova prva ljubav, što treba da bude putokaz i da služi za primjer svim našim sportistima, a nezavisnoj Crnoj Gori na čast – saopštio je na prijemu ministar sporta Nikola Janović.

Ohrabrio ih je da samo tako nastave, siguran je da će ovi mali sportisti sjutra izrasti u velike ljude i buduće reprezentativce Crne Gore, na čemu su mu se mladi fudbaleri i zahvalili.

Ministar Janović takođe ih je posavjetovao da uz sport nikako ne zapostave školu, već da budu što bolji đaci, nakon čega im je uručio prigodne poklone i majice sa logom Ministarstva sporta Crne Gore.

2016 11 28 - 41. Vlada CG - Nikola Janovic 1
Ministar Janović je sokoliće posavjetovao da uz sport nikako ne zapostave školu

U ime Fudbalskog saveza Srednje Regije, ministru su se na prijemu zahvalili sekretar Momo Saveljić i selektor Vesko Radović. Podsjećajući na dosadašnju podršku države i Fudbalskog saveza kao njihove krovne organizacije, ukazali su i na pomoć roditelja čija im je podrška kako su kazali od izuzetne važnosti.

Fudbaleri podgoričke selekcije prvi put okupili su se maja prošle godine i od tada u konkurenciji najjačih timova iz regiona gotovo da ne znaju za poraz. Već uigrani, prikazuju fenomenalan fudbal i blistaju u svim linijama tima. Samo u posljednjih mjesec ipo, sa tri međunarodna turnira, donijeli su Crnoj Gori dva zlatna pehara i jednu srebrnu medalju.

Pored turnira na kojima nastupaju u dresu reprezentacije, jedanaestogodišnji i mlađi Radovićevi izabranici igraju sa svojim klubovima u Đetić ligi Srednje regije i redovne utakmice, pa se često dešava da se i međusobno takmiče. Ali kada nose nacionalni dres, zaključio je njihov selektor, ginu jedan za drugog i ostavljaju srce na terenu.

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image