U NJEMAČKOJ uraganski vjetrovi, ima stradalih

Najmanje tri osobe stradale su u oluji „Sebastijan“ u Njemačkoj, gdje su na sjeveru zemlje zabilježeni vjetrovi snage uragana od do 130 kilometara po času. Oluja je u srijedu pogodila zapad i sjever Njemačke, a kreće se ka istoku zemlji, saopštili su njemački meteorolozi.

U NJEMAČKOJ uraganski vjetrovi, ima stradalih
FOTO: Beta/AP

Nekoliko njemačkih regiona izdalo je upozorenja u kojima savjetuje stanovnicima da ostanu kod kuće, dok službe za vanredne situacije ne očiste puteve i poprave probleme s nestanakom struje, prenosi AFP.

bab51ec8b8f9418b9594f06b10e45eba
Najmanje tri osobe stradale su u oluji „Sebastijan“ u Njemačkoj, gdje su na sjeveru zemlje zabilježeni vjetrovi snage uragana od do 130 kilometara po času

Prema navodima lokalnih vatrogasnih službi, tijelo muškaraca u invalidskim kolicima pronađeno je u rijeci u sjevernom gradu Hamburgu. Svjedoci su ga vidjeli kako upada u vodu, ali uprkos naporima spasilačkih službi, među kojima su bili i ronioci, čamac i helikopter, „oni nije mogao biti spasen“, navodi francuska agencija.

Među poginulima je i jedan pješak u Hamburgu kojeg je pogodila skela koja je pala sa sedmog sprata zgrade, saopštila je policija. On je odvezen u bolnicu, gdje je kasnije preminuo.

Prema navodima lokalne policije, treća žrtva je 53-ogodišnji muškarac na kojeg je palo drvo u gradu Brilion.

AUTOR: Beta/Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image