U NEDJELJU adaptacija Urgentnog centra

Adaptacija podova u Urgentnom centru (KCCG) počeće u nedjelju, a projekat se realizuje donacijom Turske agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA), saopšteno je ranije iz Ministarstva zdravlja.

U NEDJELJU adaptacija Urgentnog centra
FOTO: Pink M

Kako se navodi, Urgentni centar je jedna od najoperećenijih organizacionih jedinica te zdravstvene ustanove, sa velikom frekvencijom pacijenata i njihovih pratilaca.

U prethodna četiri mjeseca, kako je saopšteno, za medicinsku pomoć obratilo se preko 24 hiljade, pacijenata ili u prosjeku preko 200 pacijenata dnevno.

Ovaj podatak dovoljno govori o neophodnosti stalnog ulaganja u Urgentni centar, naročito zbog činjenice da medicinsko osoblje mora imati adekvatne uslove da brzo interveniše u zbrinjavanju svih, naročito životno ugroženih pacijenata – kaže se u saopštenju.

urgentni
U nedjelju adaptacija Urgentnog centra, Foto: Volim podgoricu

KCCG se zahvalio TIKI koja, kako se navodi, vrijednim donacijama na svim segmentima doprinosi stvaranju optimalnih uslova u Crnoj Gori.

Molimo građane koji u toku jednonedjeljnih izvođenja radova, bilo kao pacijenti ili njihovi pratioci, budu imali potrebu da borave u Urgentnom centru, imaju strpljenja i razumijevanja – kaže se u saopštenju.

AUTOR: Antena M / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image