BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

TRINAESTA AKCIJA U BORBI PROTIV OKG: Uhapšena jedna osoba (VIDEO)

Policija Podgorice i Danilovgrada i pripadnici Posebne jedinice pretresli su rano jutros 10 lokacija u Danilovgradu koje koriste bezbjednosno interesantne osobe.

TRINAESTA AKCIJA U BORBI PROTIV OKG: Uhapšena jedna osoba (VIDEO)
FOTO: Ilustracija

Policija je tokom akcije zaplijenila oružje, municiju i manju količinu narkotika, a u cilju provjera oduzeto je i nekoliko vozila.

– Pretresi su izvršeni u deset stanova koje koriste 12 lica na području Danilovgrada, i to lica: D.F, G.M, J.K, D.K, V.P, D.P, V.R, V.Đ, R.V, K.S, M.G. i N.G. Pretresi stanova i drugih prostorija su izvršeni u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, a nakon pribavljanja naredbi od strane sudije za istragu. Navedene aktivnosti su rezultirale pronalaskom sljedećih predmeta i stvari: puška, veća količina municije, određena količina materije za koju se sumnja da je marihuana, sredstva za korišćenje marihuane, vage za precizno mjerenje, 12 mobilnih telefona i tri putnička motorna vozila – VW Golf VI, VW Golf VII i džip Range Rover – saopšteno je iz UP.

Uhapšena je jedna osoba zbog „nedozvoljenog držanja oružja“ i „neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga“.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u 13 akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, pretresli na 195 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica – navodi se u saopštenju.

Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga.

Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image