DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

TRAMP danas i sjutra u posjeti Saudijskoj Arabiji

Predsjednik SAD Donald Tramp doputovaće danas u Saudijsku Arabiju, prvu stanicu svog prvog putovanja u inostranstvo otkako je izabran, a koje će trajati osam dana i obuhvatiti i Izrael, palestinske teritorije, Vatikan, Belgiju i Italiju.

TRAMP danas i sjutra u posjeti Saudijskoj Arabiji
FOTO: Beta.rs

– Njegova posjeta Saudijskoj Arabiji počeće svečanim dočekom u Rijadu, gdje će popiti kafu sa kraljem Salmanom, prisustvovati kraljevskom banketu, održati bilateralne sastanke sa kraljem, prestolonasljednikom i zamjenikom prestolonasljednika i učestovati na ceremonji potpisivanja više sporazuma o saradnji dvije zemlje u oblasti bezbjednosti i ekonomije – najavljeno je Vašingtonu.

Prve večeri predsjednik Tramp i prva dama SAD Melanija biće gosti na zvaničnoj večeri sa saudijskom kraljevskom porodicom.

Drugog dana posjete, u nedjelju, Tramp će se sastati odvojeno s liderima Savjeta za saradnju zemalja Zaliva, političkog i ekonomskog saveza koji uključuje Saudijsku Arabiju, Bahrein, Kuvajt, Oman, Katar i Ujedinjene Arapske Emirate.

saudijska arabija (mondo.rs)
Predsjednik SAD Donald Tramp doputovaće danas u Saudijsku Arabiju, prvu stanicu svog prvog putovanja u inostranstvo otkako je izabran (Foto: Mondo.rs)

On će ručati s liderima više od 50 muslimanskih zemalja i u svom insipirativnom, ali direktnom govoru pomenuti potrebu suprotstavljanja radikalnoj ideologiji i govoriti o svojim nadama, predsjedničkim nadama da miroljubiva viziju islama dominira širom svijeta, kako je najavio njegov savjetnik za nacionalnu bezbjednost Herbert Mekmaster.

– Govor će imati za cilj da ujedini širi muslimanski svijet protiv zajedničkih neprijatelja sve civilizacije i da demonstrira posvećenost Amerike muslimanskim partnerima.Očekuje se da će Trampov govor u Rijadu slušati 37 šefova država i najmanje šest premijera, uključujuči predsjednike Sudana, Iraka, Egipta, Avganistana i premijera Pakistana – najavio je Njujork tajms.

Trampa, izmedju ostalog, prate njegova kćerka i savjetnica Ivanka, njen suprug Džared Kušner, Mekmaster, glavni strateg Stiv Benon, sekretar za štampu Šon Spajser.

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: Beta.rs/PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image