TAJANI: Dolaskom u Crnu Goru šaljem snažnu poruku regionu

Zapadni Balkan pripada Evropi, što je određeno snažnim istorijskim, kulturnim i ekonomskim vezama, a odlaskom u Crnu Goru, prvu zemlju koju posjećujem u svom mandatu, a koja nije članica EU, želim da pošaljem snažnu poruku cijelom regionu, poručio je predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani koji će sjutra stići u Crnu Goru.

TAJANI: Dolaskom u Crnu Goru šaljem snažnu poruku regionu
FOTO: Twitter

Vrata članstva u EU ostaju otvorena za sve one koji mijenjaju svoje zemlje nabolje, ne samo u interesu članstva već i u interesu građana. Stabilnost u regionu znači stabilnost u cijeloj Evropi. Radujem se susretu sa građanima Crne Gore – kazao je Tajani.

Kako je saopšteno, učestvovaće na konferenciji koju organizuje Privredna komora Crne Gore na temu prilika za investicije u sektoru infrastrukture.

Politički i ekonomski razvoj su od suštinske važnosti za stabilnost ne samo u Crnoj Gori već i u cijelom regionu. Paralelno sa pregovorima o pristupanju, moramo jačati ekonomsku diplomatiju, posebno za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i turizam – istakao je Tajani.

Crna Gora EU12
Tajani: Vrata članstva u EU ostaju otvorena za sve one koji mijenjaju svoje zemlje na bolje (Foto: Twitter)

Navodi se da će posjeta biti zaključena u Perastu događajem posvećenom kulturi i turizmu, na kom će sa studentima turizma biti razgovarano o značaju ovog sektora u Crnoj Gori.

Tajani će se tokom dva dana posjete sastati sa predsjednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Duškom Markovićem i predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem – zaključuje se u saopštenju.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image