BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

SVETI STEFAN II napušten i ostavljen na rezanje

Brod Sveti Stefan II prije nešto više od sat vremena napušten je od strane posade i ostavljen na rezanje u turskom rezalištu. Krajem prošle godine vratio se sa posljednjeg puta iz Barija.

SVETI STEFAN II napušten i ostavljen  na rezanje
FOTO: Bar info

Razlog zbog koga Sveti Stefan II više ne može da se  koristi je to što mu je klasifikaciona kuća Biro Veritas odzela klasu.

Sveti Stefan II je od 2001. do danas prevozio putnike na liniji Bar – Bari – Bar.

Feri linija Bar – Bari, bila je prekinuta pola godine dok juče u osam časova na gat Luke Bar nije stigao feribrot “Dubrovnik” riječke Jadrolinije koji je dovezao putnike iz Barija, dok će za ovaj italijanski grad otploviti večeras u 22 časa.

“Dubrovnik“ će ploviti na liniji Bar-Bari-Bar jednom nedjeljno u toku maja, septembra, oktobra i novembra, a dva puta nedjeljno tokom juna, jula i avgusta.

Feri “Dubrovnik” je dugačak 122,06 metara, širok 18,82 metara a visok 12,55 metara sa gazom 4,83 metra. Kreće se brzinom 20 čvorova, a maksimalan kapacitet putnika mu je 1.300 osoba. Kapacitet vozila iznosi 300 automobila.

Brodska linija sa Italijom počela je da radi 18. juna 1965. godine i od tada je, osim za vrijeme sankcija, redovno funkcionisala.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PLOVIDBA.ME / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image