STIJEPOVIĆ: Priznanje i zahvalnost za nadljudske napore u borbi sa požarima

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović odao je priznanje i zahvalnost pripadnicima Službe zaštite i spašavanja koji, kako je istakao gradonačelnik, ulažući nadljudske napore, čine sve da zaštite ovaj grad, građane i njihovu imovinu od požara kojih je na žalost ove godine više nego ikada do sada, stoji na sajtu Glavnog grada.

STIJEPOVIĆ: Priznanje i zahvalnost za nadljudske napore u borbi sa požarima
FOTO: Printscreen

Zbog toga još jednom apelujemo na građane, NVO sektor, ekološka društva i udruženja, kao i ostale organizacije  i pojedince koji mogu pomoći da budemo jednistveni  i da podržimo aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova – Direktorata za vanredne situacije, Vojske Crne Gore, Uprave policije i Službe za zaštitu i spašavanje jer se oni bore u ekstremnim okolnostima sa sve većim brojem požara čije gašenje dodatno otežava i jak sjeverni vjetar – rekao je gradonačelnik Podgorice.

ljubovic
Stijepović: Priznanje i zahvalnost za nadljudske napore u borbi sa požarima (Foto: Pink M)

Stijepović je dodao da, u skladu sa preventivnim planovima, pripadnici Službe zaštite svakodnevno obilaze i najkritičnije lokacije i nastoje da blagovremeno riješe probleme u vezi nastanka velikog broja požara na tim lokacijama i na taj način zajednički spriječe štete koje nastaju u tim požarima.

ljubovic2
Požar na brdu Ljubović je lokalizovan (Foto: Pink M)

Uloženi su veliki napori da se zaštite brda oko Podgorice, uz pomoć nevladinog sektora. Na žalost brdo Ljubović je zahvaćeno požarom koji je srećom brzo ugašen. Zbog toga još jednom da ponovim da se svi uključimo kako bi rizik od ljudskog u požarima sveli na minimum – zaključio je Stijepović.

Veliki požar koji je izbio na brdu Ljubović u Podgorici zahvaljujući efikasnoj reakciji pripadnika Službe zaštite brzo je lokalizovan i stavljen pod kontrolu. U gašenju požara učestvovalo je pet vatrogasnih vozila i dvanaest vatrogasaca koji su u kratkom roku od dojave o izbijanju požara uspjeli da ga ugase. Požarom je bio zahvaćen veliki dio brda, a otežavajuću okolnost pri gašenju predstavljao je jak sjeverni vjetar. Na brdu Ljubović su nakon gašenja požara ostale dežurne ekipe Službe zaštite da požar drže pod kontrolom kako se ne bi ponovo aktivirao.

AUTOR: PG Biro / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image