DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

ROHANI ponovo predsjednik Irana sa 57 odsto glasova

Predsjednik Irana Hasan Rohani izabran je za novi četvorogodišnji predsjednički mandat sa 57 odsto glasova u prvom krugu izbora, i daleko je ispred konzervativica Ebrahima Raisija, koji je dobio 38,3 odsto glasova, izjavio je danas iranski ministar unutrašnjih poslova.

ROHANI ponovo predsjednik Irana sa 57 odsto glasova
FOTO: Twitter

Predsjednik Hasan Rohani ponovo je izabran za predsjednika Republike sa 23,5 miliona glasova, odnosno 57 odsto onih koji su glasali – rekao je Abdolreza Rahmani Fazli u izjavi koju je prenosila televizija države Irib.

On je rekao da je 41,2 miliona Iranaca učestvovalo na predsjedničkim izborima održanim u petak, što je stopa od 73 odsto.

Ovo je rezultat na osnovu 99 odsto prebrojanih glasova. Prethodno je državna televizija javila da je Rohani ponovo izabran.

Rohaniju se znatno povećao broj glasača u odnosu na prvi put kada je izabran 2013. godine. Tada je imao 18,6 miliona glasova, i 50,7 odsto od 36 miliona birača koji su glasali.

On je tokom izborne kampanje tražio od Iranaca da mu daju više glasova da bi mogao da nastavi svoje reforme na unutrašnjem planu i politiku otvaranja prema svijetu.

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: Beta / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image