baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

PREDSTAVLJEN IZVJEŠTAJ O RADU Višeg suda za prethodnu godinu

U prethodnoj godini pristiglo je 11.300 predmeta, a brojke govore da je u 2016. godini urađeno hiljadu slučajeva više nego u prethodnoj, rekao je predsjednik Višeg suda Boris Savić predstavljajući izvještaj o radu za prethodnu godinu.

PREDSTAVLJEN IZVJEŠTAJ O RADU Višeg suda za prethodnu godinu
FOTO: PinkM

Parničnih predmeta u prethodnoj godini je bilo više, dok su u padu krivični procesi.

– Broj urađenih predmeta je veći od priliva. Zaostatak se sve više smanjuje što je informacija koja posebno raduje– kazao je Savić.

277
U Višem sudu u prethodnoj godini veći broj parničnih predmeta, u padu krivični procesi

Građani imaju percepciju da sudovi rade sporo, ali prosjek trajanja procesa u Višem sudu je oko tri mjeseca. To je ispod evropskog prosjeka i govori o ažurnosti suda.

– Kvalitet rada suda je iz godine u godinu sve bolji. Od ukupno 165 presuda samo tri imaju uslovnu kaznu, sve ostale su kazne zatvora. I u kvalitativnom i kvantitativnom smislu Viši sud ima visok nivo rada. – istakao je Savić.

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica istakla je da pravovremeno i stručno rade sudije Višeg suda, al i da se u ovom sudu rešavaju najbitniji slučajevi.

– Danas u ovom sudu imamo jako mali procenat presuda koje su ukinute. Obavezuje nas veci stepen odgovornosti i stručnosti kako bi svima obezbjedili pravdu– rekla je Medenica.

QmqktkqTURBXy8wOTUxYTNiYzFiNmY0MWVjMTMxNjNlZTk2NDI3OTA4Yi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA
Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica pohvalila je rad sudija u Višem sudu

Veliko je interesovanje javnosti za rad ovog suda u budućnosti.

-U vremenu pred nama su veliki izazovi. Njihovim rešavanjem će se povećati povjerenje javnosti u rad sudstva uopšte– dodaje Medenica.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image