BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

PREDSJEDNIK Brazila u centru novog političkog skandala

Predsjednik Brazila Mišel Temer odbacio je kasno sinoć navode o podmićivanju bivšeg kongresmena da bi ga natjerao da prećuti informacije o korupciji značajne za tužilaštvo, što bi mogao da bude još jedan u nizu velikih političkih skandala u toj zemlji.

PREDSJEDNIK Brazila u centru novog političkog skandala
FOTO: Beta/AP

Optužbe iznijete u brazilskom listu Globo njuz (Globo News) predstavljaju potencijalnu prijetnju za Temera. Njegova administracija je za godinu dana vladavine ulazila iz jednog političkog skandala u drugi, podsjeća agencija AP.

Kancelarija predsjednika saopštila je da Temer nije plaćao bivšem kongresmenu Eduardu Kunći koji se trenutno nalazi u zatvoru da sakrije informacije o korupciji u brazilskoj energetskoj kompaniji „Petrobras“.

Top_10_Companies_Brazil
Optužbe iznijete u brazilskom listu Globo njuz (Globo News) predstavljaju potencijalnu prijetnju za Temera

On nije učestvovao niti odobrio bilo kakav pokušaj da se Kunća odvrati od postizanja nagodbe sa pravosudnim organima – navodi se u saoštenju.

Brazilski list navodi da postoji snimak tajnog razgovora u kojem aktuelni predsjednik Brazila zahtijeva od Kunće da prećuti informacije. Globo njuz nije objavio snimak razgovora.

Bivši kongresmen predvodio je prošle godine proceduru impičmenta bivše predsjednice Dilme Rusef, nakon čega je na vlast došao potpredsjednik Mišel Temer.

Tadašnja predsjednica Dilma Rusef smijenjena je s funkcije zbog navodnih malverzacija i namještanja javnih računa i državnog budžeta. Kunća je poslije toga osuđen na 15 godina zatvora.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: Beta/Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image