BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

BRAJOVIĆ U VARŠAVI: Bezbjednost se mora posmatrati kao nivo standarda u jednoj zemlji

U Varšavi je danas počeo Samit Centralne i Istočne Evrope, na kome učestvuje i predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović. Predsjedniik Skupštine Crne Gore poručio je da je više nego ikad potrebna revitalizacija zajedničkih vrijednosti, pri čemu treba voditi računa o istorijskim posebnostima. Istakao je da se bezbjednost mora posmatrati kao nivo standarda u jednoj zemlji.

BRAJOVIĆ U VARŠAVI: Bezbjednost se mora posmatrati kao nivo standarda u jednoj zemlji

Crna Gora je jedna od država Zapadnog Balkana, koja je prošla dug put od obnove svoje nezavisnosti. Čvrsto smo uvjereni da je bezbjednost Zapadnog Balkana vezana za EU i NATO, zbog čega su to prioriteti naše vanjske politike. Ovo je prilika da se zahvalimo partnerima koji su prepoznali naš napredak. Mislim da je saradnja nacionalnoh parlamenata od posebne važnosti – istakao je on.

viber image
U Varšavi je danas počeo Samit Centralne i Istočne Evrope, na kome učestvuje i predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović

Svijet se danas suočava sa brojnim izazovima koji zahtijevaju odgovor svih, jer imaju višestruke posljedice, poručio je potpredsjednik skupštine Srbije Đorđe Milićević.

Želim da posebno istaknem da republika Srbija solidarno utiče sa evropskim zemljama na pronalaženje rješenja za aktuelne izazove. Moramo da nastavimo da jačamo demokratiju. Skupština Srbije razvija međunarodnu saradnju ka očuvanju dobrih međususjedskih odnosa – istakao je on.

zastave
Bezbjednost Zapadnog Balkana je vezana za EU i NATO, zbog čega su to prioriteti naše vanjske politike, poručio je predsjednik crnogorskog parlamenta

Željko Rejner iz hrvatskog sabora poručio je da svi parlamenti igraju važnu ulogu u međunarodnoj politici.

Znamo kako je bitno spojiti sjever i jug Evrope, Hrvatska podržava izgradnju infrastrukture. Vjerujemo da će takve inicijative osigurati energetsku bezbjednost – istakao je Rejner.

Predsjedavajući doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović istakao je da je strateški cilj BIH punopravno članstvo u NATO.

Bez obzira na razočaranja građana, te malog usporavanja širenja te organizacije, evropski put nema alternative – poručio je on.

ivan brajovic 970×90

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image