DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

PAŽIN-DANIJELSON: Kroz partnerstvo do rezultata u vladavini prava

Podrška Evropske unije doprinijeće daljem jačanju vladavine prava i prevazilaženju zajednički prepoznatih izazova, kazao je potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin tokom sastanka sa generalnim direktorom Generalnog direktorata Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom, saopšteno je iz Vlade.

PAŽIN-DANIJELSON: Kroz partnerstvo do rezultata u vladavini prava
FOTO: PinkM

Kako navode potpredsjednik Pažin je izrazio punu političku posvećenost Vlade da nastavi sa stvaranjem uslova i podrške resornim institucijuma u daljima aktivnostima na jačanju vladavine prava u našoj državi.

 

2017-05-18-PPV-Zoran-Pazin-GD-za-prosirenje-i-susjedstvo-u-EK-Kristijan-Danielson-4
Pažin: Podrška Evropske unije doprinijeće daljem jačanju vladavine prava

Generalni direktor Danijelson saopštio je da je Crna Gora do sada mnogo uradila i pohvalio napore koji su učinjeni u usmjeravanju države ka daljem razvoju.

On je podijelio utisak da je Crna Gora u najvećoj mjeri normativno i institucionalno ojačala svoj pravni sistem.

Tim povodom izrazio je očekivanje da će se nastaviti sa ostvarivanjem konkretnih rezultata i u daljoj borbi protiv korupcije i različitih oblika organizovanog kriminala. Sagovornik je dodao da ostaje opredijeljen da Generalni direktorat, kojim rukovodi, nastavi da bude otvoren partner Crnoj Gori u ostvarivanju zacrtanih ciljeva i podrška u procesu evropske integracije – stoji u saopštenju iz Vlade.

Dodaju da su sagovornici  razmijenili i konkretne informacije o planiranim aktivnostima koje će doprinijeti ispunjavanju prelaznih mjerila i ulasku Crne Gore u drugu, završnu fazu pregovaračkog procesa.

 

 

 

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image