BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

ODRŽANO VEČE dijaspore u Njujorku, dogovorena i izgradnja sportskih terena u Gusinju

Crnogorska dijaspora realizuje brojne projekte i akcije usmjerene na Crnu Goru, saopšteno je na manifestaciji Veče dijaspore 2017 u Njujorku, koju organizuje udruženje Euro Gusinje. Pored toga, projekat izgradnje sportskih terena u okviru OŠ “Džafer Nikočević” u Gusinju, a koji je inicirala fondacija „Gusinje“, će se nastaviti. Pripremne aktivnosti su u toku, a ukoliko se budu realizovale planiranom dinamikom, projekat će biti završen do kraja 2018. godine. To je zaključeno tokom posjete ministra prosvjete dr Damira Šehovića Sjedinjenim Američkim Državama od 2. do 7. decembra.

ODRŽANO VEČE dijaspore u Njujorku, dogovorena i izgradnja sportskih terena u Gusinju
FOTO: PinkM

Govoreći na manifestaciji Veče dijaspore 2017 u Njujorku, Šehović se pred nekoliko stotina naših iseljenika koji su prisustvovali manifestaciji, a koju tradicionalno uspješno organizuje udruženje Euro Gusinje, zahvalio crnogorskoj dijaspori na nesebičnoj podršci koju pruža Crnoj Gori i brojnim projektima koji su su zahvaljujući njoj realizovani, posebno u opštinama Gusinje i Plav. Iskazao je i očekivanje da će i u narednom periodu biti sprovođene slične aktivnosti – saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ministar je podsjetio na posvećenost Vlade ravnomjernom regionalnom razvoju, kao i ukazao na brojne kapitalne projekte koji se realizuju u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na preko dva miliona eura koliko je kapitalnim budžetom za narednu godinu predloženo za opštine Plav i Gusinje.

IMG_1164
Održano Veče dijaspore u Njujorku, dogovorena i izgradnja sportskih terena u Gusinju

Ministar Šehović se, u okviru posjete, u Generalnom konzulatu Crne Gore susreo i sa predstavnicima fondacije „Gusinje“ i imao više sastanaka sa brojnim predstavnicima crnogorske dijaspore. Tokom ovih susreta bilo je riječi o uspostavljanju tješnje saradnje u vezi sa obrazovnim potrebama naših iseljenika u smislu jačanja veza sa matičnom državom, te o potencijalnim ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu Crne Gore. Sastancima su prisustvovali generalni konzul u Generalnom konzulatu Crne Gore u Njujorku Željko Stamatović, predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić, kao i konzul Amer Cikotić – zaključuje se u saopštenju.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image