NOVI VEB SERVIS CIKLOGRAD.ME danas počinje sa radom

Novi web servis namijenjen povećanju informisanosti, bezbjednosti i brojnosti učesnika u biciklističkom saobraćaju u Podgorici danas počinje sa radom na adresi www.ciklograd.me. Riječ je o projektu koji je, kako je saopšteno iz Crnogorskog Telekoma, pokrenulo udruženje Biciklo.me, uz podršku Telekomovog donatorskog programa „Za svako dobro“.

NOVI VEB SERVIS CIKLOGRAD.ME danas počinje sa radom

Navode da ciklograd.me korisnicima omogućava da lako pronađu lokacije na kojima mogu parkirati biciklo u Podgorici, kao i radnje u kojima je biciklo moguće iznajmiti.

Tu  su  i informacije o tome gdje su prodavnice opreme i radionice za popravku, koji ugostiteljski objekti su prilagođeni gostima koji stižu na biciklu i sl – rekli su iz Telekoma.

Dodaju da je predstavljeno  i deset biciklističkih tura kroz koje biciklisti mogu bolje upoznati okolinu Podgorice, koje su prilagođene kako početnicima, tako i onima u potrazi za izazovom,

Iz Telekoma najavljuju da će korisnici moći  da upotrijebe servis kako bi dali doprinos unaprjeđenju biciklističkog saobraćaja u Podgorici.

Preko Ciklograd.me platforme prikupljaćemo i prijave o najčešćim problemima na koje biciklisti nailaze u saobraćaju – na primjer, o nepropisno parkiranim vozilima, nebezbjednim dionicama na putu, lošem stanju staza i ulica, neodgovarajućoj signalizaciji. Ovo uključuje mogućnost da svi kojima je biciklo bilo ukradeno informacije o tome dodaju na zajedničku mapu kako bismo imali kompletan pregled i bolju sliku o tome koliko je ovaj problem u Podgorici ozbiljan – kazali su iz Crnogorskog Telekoma.

CRNOGORSKI TELEKOM
Projekat pokrenut uz podršku Telekomovog donatorskog programa „Za svako dobro“

Napominju da  nam ciklograd.me daje priliku da radimo zajedno, analiziramo podatke o biciklističkom saobraćaju u Podgorici, dijelimo informacije i zalažemo se za bolja rješenja.

Stoga pozivamo sve bicikliste i biciklistkinje – i one koji bi rado da to postanu – da koriste servis i da svoja zapažanja iz podgoričkog saobraćaja podijele sa zajednicom“ – poručili su i iz udruženja Biciklo.me.

Kroz konkurs „Za svako dobro“, Telekom podržava i promoviše društveno odgovorne projekte iz različitih oblasti koje su važne za razvoj crnogorskog društva: obrazovanje, kultura i umjetnost, zaštita životne sredine i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo, ističu iz ove kompanije.

Projekat Ciklograd.me je nagrađen na konkursu za 2016/2017. godinu i prepoznat zbog primjene novih tehnologija u cilju promovisanja biciklizma kao alternativnog vida prevoza i zaštite životne sredine.

AUTOR: Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image