DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

NEOPHODNO INTENZIVIRATI djelovanje u cilju efikasnije borbe protiv svih vidova kriminala

Neophodno je intenzivirati proaktivno djelovanje u cilju efikasnije borbe protiv svih vidova kriminala, poručeno je danas u Budvi, gdje su ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović boravili u radnoj posjeti Centru bezbjednosti Budva.

NEOPHODNO INTENZIVIRATI djelovanje u cilju efikasnije borbe protiv svih vidova kriminala
FOTO: MUP

Tokom sastanka sa načelnikom CB Budva Darkom Ćorcem i njegovim saradnicima, razgovarano je o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području Budve, konstatujući da je stanje javnog reda i mira povoljno.

U kontekstu aktivnosti koje službenici CB Budva u kontinuitetu preduzimaju na operativnom i preventivnom planu, ministar Nuhodžić i direktor Stojanović su naglasili neophodnost intenziviranja proaktivnog djelovanja u cilju efikasnije borbe protiv svih vidova kriminala. Zaključeno je da sa pojačanim kontrolama tzv. bezbjednosno interesantnih lica treba nastaviti, uz permanentno snaženje kadrovskih kapaciteta uniformisane i kriminalističke policije u CB Budva. Takođe, izraženo je očekivanje da će osavremenjavanje sistema bezbjednosti doprinijeti ostvarivanju boljih rezultata, ažurnom rasvjetljavanju krivičnih djela i jačanju vladavine prava – saopšteno je iz ministarstva.

Govoreći o mjerama koje sprovodi Štab operativne akcije „Ljeto 2017“ na bezbjednom odvijanju ljetnje turističke sezone ministar je ukazao na značaj pravovremene razmjene informacija sa policijskim službama iz regiona, imajući u vidu da se ovaj model saradnje pokazao kao dobra praksa kada je u pitanju prevencija i rasvjetljavanje krivičnih djela.

Tome će doprinijeti i angažovanje policijskih službenika iz Srbije, Hrvatske, Italije, Makedonije i Albanije, koji će boraviti u Budvi shodno potpisanim protokolima sa policijama ovih država.

Posjeta BD
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović boravili u radnoj posjeti Centru bezbjednosti Budva

Radna posjeta je nastavljena susretom ministra Nuhodžića i direktora Stojanovića sa predsjednikom Opštine Budva Draganom Krapovićem, predsjednikom Skupštine opštine Đorđem Vujovićem i potpredsjednicima Mihailom Đurovićem i Veskom Markovićem. Izrazivši zahvalnost ministru na posjeti, predsjednik Opštine je saopštio da lokalna administracija ostvaruje kvalitetnu saradnju sa CB Budva, iskazujući spremnost da podrži inicijative MUP-a koje su usmjerene na obezbjeđivanje veće sigurnosti građana i turista koji borave u ovom gradu.

Na sastanku sa rukovodstvom opštine, ministar i direktor su razgovarali i o postavljanju video nadzora na javnim površinama u Budvi, što bi u velikoj mjeri uticalo na postupak otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja krivičnih djela, kao i na potencijalne učinioce inkriminisanih radnji i prekršaja, čime bi video nadzor ostvario svoju preventivnu ulogu. Na toj liniji, ministar je upoznao predsjednika opštine Budva da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, nakon usvajanja izmjena i dopuna Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, formiralo međuresorsku komisiju, u cilju izrade projektnog zadatka i stvaranja pravne osnove za realizaciju sistema video nadzora Budve. Ministar Nuhodžić je posebno zahvalio predsjedniku Krapoviću na spremnost opštine Budva da opredijeli značajna finansijska sredstva za implementaciju ovog prioritetnog projekta MUP-a i Centra bezbjednosti Budva – saopšteno je iz ministarstva.

Posjeta CB Budva je druga u nizu posjeta centrima bezbjednosti koje su planirali ministar Nuhodžić i direktor Stojanović, u cilju sagledavanja aktivnosti koje se realizuju u pravcu bezbjednog odvijanja ljetnje turističke sezone.

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image