BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

NAGRAĐEN milioniti putnik na podgoričkom Aerodromu

Prvi put u istoriji, Aerodrom Podgorica prešao je cifru od milion opsluženih putnika. Milioniti putnik Igor Perišić, stigao je avionom Austrian Airlinesa iz Beča a ispred aviona sačekao ga je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić, direktor Aerodroma Podgorica Dragan Milanović kao i direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.

NAGRAĐEN milioniti putnik na podgoričkom Aerodromu
FOTO: PinkM

Tom prilikom Perišiću, koji više od 15 godina živi u Švajcarskoj, a došao je da posjeti porodicu, uručen je vaučer za vikend u prestižnom hotelu Hilton, crnogorska vina kao i monografija Crne Gore.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što je nakon tivatskog i podgorički aerodrom prešao tu magičnu brojku od milion opsluženih putnika. Ovo je uspjeh svih nas a prije svega želim da se zahvalim radnicima Aerodroma Podgorica koji tokom cijele godine rade kako bi se naš svaki putnik osjećao i komforno i bezbjedno. Godina na izmaku je godina rekorda ali s obzirom na najave, 2018-ta će je nadmašiti – kazao je Orlandić.

Radak Kukavičić je izjavila da od povezanosti Crne Gore sa drugim destinacijama zavisi uspješnost turističke sezone i dalji razvoj Crne Gore kao turističke destinacije.

aerodrom-podgorica
Prvi put u istoriji, Aerodrom Podgorica prešao je cifru od milion opsluženih putnika

Preko aerodroma povezani smo sa sve više destinacija, promet putnika i promet aviona imaju dvocifren rast a rast čarter saobraćaja me posebno raduje. Sve se to reflektuje na samu turističku sezonu-za prvih 10 mjeseci Crnu Goru je posjetilo preko milion i 900 hiljada turista a ostvareno je 11 miliona 440 hiljada noćenja – kazala je ona.

Od početka godine na oba crnogorska aerodroma opsluženo je 2.110.000 putnika a obavljeno je preko 13 hiljada letova.

Očekujemo do kraja godine oko 2.200.000 opsluženih putnika, što je za oko 315.000 više nego 2016.godine – kazali su predstavnici Aerodroma.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image