BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

KARADŽIĆ: Politički revanšizam ujedinjene novske vlasti

Odbornica hercegnovskog DPS-a Nada-Nađa Karadžić saopštila je danas da se novska lokalna vlast, privremeno predvođena Demokratama, za pola godine koliko je na vlasti nije uhvatila u koštac sa problemima koje su naslijedili od svojih političkih očeva od kojih su se odcjepili.

KARADŽIĆ: Politički revanšizam ujedinjene novske vlasti

Od obećanja koja su u predizbornoj kampanji davali, hibridna lokalna vlast u Herceg Novom uspjeva da nam pokaže samo ono što su govorili da neće biti. Gorući problemi Novog za koje su obećavali da će odmah dovesti u red i dalje su u istoj fazi, ili u goroj, ali lokalna vlast je zauzela svoje fotelje i sada vegetira, ali ne drijema – navodi ona u saopštenju.

Ne spavaju, kako kaže, kada treba da zaposle svoje kvazi demokrate, pa su se veoma pozabavili radnim mjestima u opštini.

Tako, dok pripremaju novu sistematizaciju radnih mjesta gdje će pozapošljavati funkcionere koalicionih partija i uz svako od njih najmanje po još jednog poslovno-partijskog sekretara, na snazi je politički revašizam i obračun sa onima koje smatraju nepodobnima. Tako ovih dana imamo otpuštanje mladih koji su zasnovali radni odnos u organima lokalne uprave, da bi kumovi Katić i Bigović na ta mjesta udomili svoje rođake, prijatelje, kumove. Da bi namirili sitno stranačke interese brojne koalicije, one koje ne mogu otpustiti prebacuju na niža radna mjesta, smanjuju koeficijente za zarade i tjeraju ih da svoje poslove traže negdje drugo, i tako im olakšaju da dobiju i ta mjesta za svoje stranačke aparatčike. Ova lokalna vlast ostaće zapamćena po apsurdu kojim su ozvaničili početak svog službovanja kada su dogovorili da će zapošljavanje u lokalnoj upravi dogovarati ne na osnovu zakona i javnih konkursa, već dogovorom partija koje krpe vlast, što zapravo znači dogovorom o podjeli plijena i zadovoljavanju spostvenih interesa – ocijenila je Karadžić.

Nekad im se, dodaje, omakne da ispune obećanje i zaposle Novljane.

demokrate-hn
Karadžić: Novska lokalna vlast, privremeno predvođena Demokratama, za pola godine koliko je na vlasti nije se uhvatila u koštac sa problemima

Kada se to desi dovoljno je provjeriti kom opštinskom odboru koje stranke pripada zaslužni.

– Češće od toga, a suprotno onome što su obećavali u kampanji kada su im usta bila puna kadrova i potencijala, sada, po već oprobanom receptu iz Budve i Kotora, dovode funkcionere svojih partija iz susjednih opština, jer izgleda u Novom nema niko stručan. Vjerovatnije da ima, ali im je grijeh što im nisu partijski bliski. Tako poluge vlasti koriste Katićeve Demokrate koje su pod budnim okom Simonidinog Demokratskog fronta, da se prvi ne naplaste više od nadzornika. Bigovićev Pokret za promjene je tu da se smjesti koliko Kum dozvoli, a Danijelina rasadnik-partija da zadrži makar malo od onoga što je preostalo prije nego su se raspali, i oni i grad predvođen SNP-om. Tako funkcioniše lokalna koalicija u Herceg Novom, gdje liste i podlisci koji su na prevaru o demokratiji dobili podršku građana da rješavaju probleme grada, radije biraju da njime samo upravljaju. Kako njima odgovara, dabome – zaključuje u saopštenju Nada-Nađa Karadžić, odbornica DPS u SO Herceg Novi.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image