baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

NACIONALNI KOORDINATOR ZA NATO: Otvorena su nam vrata u Senatu

Jednoglasna odluka Spoljnopolitičkog odbora novog saziva američkog Senata da odobri ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u nije iznenadila nacionalnog koordinatora za NATO – Dragana Pejanovića.

NACIONALNI KOORDINATOR ZA NATO: Otvorena su nam vrata u Senatu
FOTO: CDM

Nijesam iznenađen. Desilo se ono što smo više puta naglašavali. Bilo je pitanje dana kad će odbor donijeti takvu odluku. Činjenica da je odluka donijeta jednoglasno otvara nam vrata i jasan pravac ka donošenju iste odluke u Senatu rekao je Pejanović za CdM.

Crna Gora se, kako je kazao, sad nada da će makar dvije trećine od stotinu senatora misliti kao Spoljnopolitički odbor.

– Mi vjerujemo u pozitivan ishod u skoroj budućnosti. Ja ne bih prejudicirao vrijeme donošenja odluke u Senatu, ali je ohrabrujuće da to ide planiranom dinamikom. Manje je važno da li će to biti za 10 ili 15 dana. U svakom slučaju vjerujem da će se desiti vrlo brzo – naglasio je Pejanović.

CG NATO
Odbor Senata odobrio je ratifikaciju crnogorskog članstva u NATO

Pejanović dodaje da se u izjavama crnogorskih zvaničnika nikad nije postavljalo pitanje da li će stara ili nova administracija opstruirati eventualno potpisivanje Protokola.

– Uvijek je potvrđivan optimizam imajući u vidu tradicionalno dobre i prijateljske odnose između Crne Gore i SAD-a i svu podršku koju nam pružaju u smislu usvajanja visokih standarda u ovoj oblasti – zaključio je on.

AUTOR: PinkM/CDM

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image