MUZEJ novca obilježio Međunarodni dan muzeja

Muzej novca na Cetinju obilježio je juče Međunarodni dan muzeja, otvaranjem izložbe „Crne Gora – ekološka država kao motiv na novcu“. Izložbu je organizovao Muzej novca – CBCG, u saradnji sa Srednjom likovnom školom „Petar Lubarda“ sa Cetinja, čiji učenici su pripremili radove na temu izložbe, vizuelno oblikujući novac kroz kombinaciju crteža, akvarela, digitalno dizajniranih kompozicija i vajarskih radova.

MUZEJ novca obilježio Međunarodni dan muzeja
FOTO: PinkM

Bogatstvo i jedinstvenost crnogorskog prirodnog i kulturnog nasljeđa obavezuje sve, a posebno vas, mlade generacije, da ga čuvate i njegujete, a ova izložba je i dokaz da to i činite i to na najljepši način, kroz izraze svoje kreativnosti i kroz svoj nesporni talenat – istakao je direktor Trezora CBCG Todor Cicmil, koji je otvorio izložbu.

DSC_0809
Muzej novca na Cetinju obilježio je juče Međunarodni dan muzeja, otvaranjem izložbe „Crne Gora – ekološka država kao motiv novcu“

Direktor Muzeja novca Miodrag Kirsanov uručio je nagrade najboljim radovima, kao i zahvalnice svim učesnicima konkursa. Prvu nagradu osvojila je Zorana Đukić, drugu su ravnopravno podijelili Aleksa Vuksanović i Mila Stojanović, dok je treća nagrada pripala Marku Bulatoviću.

Kroz ovakve i slične akcije, Muzej novca, odnosno CBCG njeguje edukativnu komponentu i podstiče finansijsku edukaciju, odnosno jačanje finansijske pismenosti kod djece i mladih.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image