MOGERINI POZVALA šestoricu premijera da zajedno sagledaju najnovije događaje

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini pozvala je šestoricu premijera sa Zapadnog Balkana 24. maja u Brisel, da bi se razmotrila situacija u svijetlu najnovijih zbivanja u regionu, izjavila je agenciji Beta u Briselu Maja Kocijančič, predstavnica za štampu Federike Mogerini.

MOGERINI POZVALA šestoricu premijera da zajedno sagledaju najnovije događaje
FOTO: Beta.rs

Na nezvaničnoj radnoj večeri visoka predstavnica za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU Mogerini želi da sa premijerima Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije zajednički sagleda kako dalje ići naprijed, dodala je Maja Kocijančić.

1
Kocijančić: Mogerini želi da sa premijerima Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije zajednički sagleda kako dalje ići naprijed (Foto: FoNet)

Ova nezvanična razmjena mišljenja se, prema njenim riječima, takođe nadovezuje na posjetu visoke predstavnice EU Federike Mogerini zemljama Zapadnog Balkana u martu ove godine.

Poslije ove posjete regionu i izvještaja Federike Mogerini šefovi diplomatija i lideri EU su ocijenili da se opasno zaoštrava situacija na Zapadnom Balkanu i zatražili da čelnici vlasti i političari u regionu prestanu da šalju zapaljive poruke koje ugrožavaju stabilnost i saradnju.

AUTOR: Beta.rs / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image