DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

MJEŠTANIN zapalio dio elektro-mreže u Novoj Dalmatinskoj

Dio korisnika elektrodistributivne mreže u Novoj Dalmatinskoj ulici, pet zgrada i predstvaništvo CRBS-a, od sinoć su bez napajanja električnom energijom zbog namjernog uništavanja podzemnih elektroenergetskih kablova od strane jednog od mještana te ulice, saopšteno je iz CEDIS-a. Nemili događaj desio, kako navode, se sinoć oko 21.30 sati.

MJEŠTANIN zapalio dio elektro-mreže u Novoj Dalmatinskoj

Ekipe CEDIS-a su po prijavi kvara dosle da saniraju mrežu, ali im mjestanin Boljević to ni do ovog trenutka ne dozvoljava. Ekipe CEDIS-a očekuju nadležne organe uz čiju asistenciju će se mreža dovesti u ispravno stanje. Ovo je već drugi put u roku od tri dana da ista osoba pali kablove na tom mjestu i ostavlja mještane dijela Nove Dalmatinske ulice bez napajanja električnom energijom. Naime, u nedjelju 14.maja oko 10 sati i 15 minuta, Boljević je iskopao kanal kako bi došao do podzemnih kablova i tom prilikom zapalio tri niskonaponska i dva 10 kilovoltna kabla. Stanari zgrada i predstavništvo CRBS-a su tada ostali bez napajanja električnom energijom. CEDIS je isključio kablove sa mreže i ekipe su izvrsile opravku kako bi korisnici dobili električnu energiju. Paljenjem kablova, Boljević je prouzrokovao havarijsku situaciju za čije je saniranje bilo potrebno više od pet sati – saopštili su iz CEDIS-a.

Kako dodaju, sinoć se sve ponovilo, po istom scenariju. Ekipe CEDIS-a su opet po prijavi kvara na licu mjesta zatekle nanovo iskopan kanal i zapaljene tek opravljene kablove.

Slučaj je prijavljen policiji i energetskom inspektoru. Kako Boljević ni u ovom trenutku ne dozvoljava da nase ekipe odrade zamjenu kablova i dovedu mrežu u ispravno stanje, čekamo reakciju nadležnih organa da bi posao bio zavrsen u toku dana. Iako nama nijesu poznati razlozi koji navode Boljevića da se bavi aktivnostima koje ugrožavaju bezbjednost ne samo njegovu već i stanara u objektima koji se napajanju putem te mreže, ovakve radnje se protive zakonima naše države. Nezvanično saznajemo da su razlozi ovih radnji , prema tvrdnjama Boljevića, neriješeni imovinsko pravni odnosi, pa u prilogu dostavljamo kompletnu dokumentaciju sa dozvolama koje su pratile izgradnju te mreže. Trafostanica Vranici 5 sa pratećom mrežom nije u vlašnistvu CEDIS-a vec investitora zgrada ali, kako je ona u energetskom sistemu Glavnog grada mi imamo obavezu prema korisnicima da im isporučimo energiju i mrežu dovedemo u ispravno stanje – saopštili su iz CEDIS-a.

Poručili su da će učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti da korisnici što prije dobiju električnu energiju.

image-0-02-05-46e9b5b32872d7c02f9c670840092f55124bb1e0971d4c4ec354c9e161984e66-V

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image