BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

MIROŠNJIČENKO: Crna Gora ima punu podršku Ukrajine

Crna Gora će na putu ka ostvarenju svojih spoljnopolitičkih prioriteta imati punu podršku Ukrajine, saopštio je novoimenovani izaslanik odbrane Ukrajine, pukovnik Andrej Mirošnjičenko prilikom današnjeg sastanka sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane Ivicom Ivanovićem, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

MIROŠNJIČENKO: Crna Gora ima punu podršku Ukrajine
FOTO: Pink M

Ivanović je poželio pukovniku Mirošnjičenku uspješan mandat na poziciji vojnog izaslanika, te istakao značaj saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane. On je kazao da je saradnja sa partnerima, pored punopravnog članstva u NATO i EU, jedan od prioriteta naše zemlje kada je u pitanju spoljna politika. Ivanović je informisao sagovornika o reformama sprovedenim u sistemu odbrane Crne Gore, ali i o koracima u završnoj fazi pristupanja Crne Gore Alijansi – piše u saopštenju.

Kako se navodi, pukovnik Mirošnjičenko je čestitao Crnoj Gori na članstvu u NATO i istakao da će naša zemlja na putu ka ostvarenju svojih spoljnopolitičkih prioriteta imati punu podršku Ukrajine, koja će dati svoj puni doprinos daljem jačanju odbrambene saradnje dvije zemlje.

????????????????????????????????????
Mirošnjičenko: Crna Gora ima punu podršku Ukrajine, Foto: Pink M

Sagovornici su istakli uzajamnu posvećenost unaprjeđenju odbrambene saradnje između Crne Gore i Ukrajine i za vrijeme mandata pukovnika Mirošnjičenka – stoji u saopštenju.

Dodaje se da je novoimenovanog izaslanika Ukrajine primio i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general-potpukovnik Ljubiša Jokić. Pukovnik Mirošnjičenko je, navodi se, predložio da se pripremi plan vojno-vojne saradnje između dvije Vojske za 2018. godinu.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image