baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

MINISTAR JANOVIĆ PRIMIO ambasadora Narodne Republike Kine

Ministar sporta Nikola Janović primio je u radnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cui Dživei sa saradnicima, kako bi razgovarali o mogućnostima buduće saradnje, saopštili su iz vladine službe za odnose s javnošću.

MINISTAR JANOVIĆ PRIMIO ambasadora Narodne Republike Kine
FOTO: gov.me

Ministar Janović se zahvalio na posjeti, rekavši da je Crnoj Gori izuzetno dragocjena podrška koju joj pruža prijateljska Kina i ocijenio da ima mnogo prostora za razvoj saradnje u resoru sporta. Kao ključne aktivnosti kojima će se baviti tokom četvorogodišnjeg mandata, ministar je naveo program razvoja školskog sporta i izmjenu Zakona o sportu – navodi se u saopštenju.

Ambasador Kine je, kako dodaju, izrazio zahvalnost ministru Janoviću na izdvojenom vremenu i iskoristio priliku da mu čestita stupanje na dužnost i poželi puno uspjeha u daljem radu. Ambasador je naglasio da se u tradicionalno prijateljskim i dobrim odnosima dvije zemlje traga za prilikama za proširenje saradnje, podsjetivši da je NR Kina pomagala Crnoj Gori u različitim oblastima u prethodnom periodu.

2017 03 20 Ministar Janovic - Ambasador NR Kine Cui Dzivei (1)
Zvaničnici su iskazali spremnost za sve vidove saradnje i dostizanje postavljenih ciljeva

Nakon što ga je ministar upoznao sa prioritetnim aktivnostima novoformiranog ministarstva, ambasador Dživei je posebnu pažnju posvetio uključivanju djece u sport, odnosno unaprjeđenju školskog sporta i izrazio zainteresovanost za planiranje zajedničkih aktivnosti i programa, prije svega u ovom segmentu – saopštili su iz vladine službe za odnose  s javnošću.

Kako zaključuju, imajući u vidu da se pred Ministarstvom sporta nalazi dosta izazova, zvaničnici su iskazali spremnost za sve vidove saradnje i dostizanje postavljenih ciljeva.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image