BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

ME: Još sedam dana za učešće u Programu za unaprjeđenje inovativnosti u MSP

Javni poziv za prijavu malih i srednjih preduzeća iz oblasti prerađivačke industrije za učešće u Programu za unaprjeđenje inovativnosti u MSP za 2017. godinu otvoren je još nedjelju dana – do petka, 26. maja, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

ME: Još sedam dana za učešće u Programu za unaprjeđenje inovativnosti u MSP

U cilju poboljšanja inovativnih sposobnosti malih i srednjih preduzeća u prerađivačkoj industriji, Ministarstvo ekonomije je 25. aprila raspisalo Javni poziv za prijavu MSP iz prerađivačke industrije za učešće u pomenutom Programu, čiji je ukupni budžet 30.000 eura. Maksimalan iznos opravdanih troškova po preduzeću je ove, u odnosu na prošlu godinu, povećan sa 2.500 eura na 3.500 eura bez PDV-a – stoji u saopštenju.

Kako se navodi, Program predviđa finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima za sufinansiranje dijela troškova angažovanja eksternih konsultanata (konsultantskih firmi, naučnoistraživačkih ustanova, centara izvrsnosti, naučno-tehnoloških parkova, inovaciono-preduzetničkih centara i poslovnih inkubatora).

jp_me
Još sedam dana za učešće u Programu za unaprjeđenje inovativnosti u MSP , Foto: PKCG

Preduzeće može podnijeti jedan zahtjev za realizaciju jedne od ponuđenih inovativnih aktivnosti (inovaciju proizvoda, poslovnog procesa, inovaciju u organizaciji i marketingu), koja može uključivati sljedeće: izradu tehničke dokumentacije/rješenja za razvoj proizvoda, izradu i testiranje prototipa proizvoda, izradu alata i ICT i softverskih rješenja za razvoj novog i poboljšanje procesa proizvodnje/isporuke, razvoj novog ili poboljšanog metoda organizacije poslovanja, izradu tehničke dokumentacije za dizajn proizvoda, kao i prototip dizajna u digitalnoj formi i izradu tehničkog ili softverskog rješenja za metod distribucije i formiranja cijena – piše u saopštenju.

 

ivan brajovic 970×90

AUTOR: Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image