BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

MARKOVIĆ SA DIREKTORIMA UPRAVA: Jača svijest o odgovornijem odnosu prema državi

Odlučnost Vlade Crne Gore da poveća fiskalnu disciplinu dala je rezultate kroz naplatu prihoda uvećanu za više miliona eura u odnosu na prošlu godinu i planove za ovu, ali i kroz promjenu svijesti obveznika da država mora da se poštuje i obaveze prema njoj pravovremeno izvršavaju, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i direktora Uprave carina Vladana Jokovića, Poreske uprave Miomira M. Mugoše i Uprave za inspekcijske poslove Božidara Vuksanovića i njihovih pomoćnika.

MARKOVIĆ SA DIREKTORIMA UPRAVA: Jača svijest o odgovornijem odnosu prema državi
FOTO: Gov.me

Kako je saopšteno iz Vlade, predsjednik Marković je pohvalio posvećenost uprava ovom cilju, ostvarene rezultate i ponovio da, u realizaciji nastojanja da svaki euro državnog novca pođe u državnu kasu, nema kompromisa niti povlašćenih.

Ocjenjujući pozitivnim veći stepen međusobne koordinacije i saradnje, direktori su kazali da ostvaruju dobar kontakt i sa poslovnom zajednicom koja razumije napore države i kvalitetnije odgovara na zakonske obaveze i mjere koje nadležni organi sprovode na terenu. Konstatujući jačanje autoriteta institucija premijer je naveo da je besprijekorna fiskalna disciplina važna jer na taj način država ima uslova da obezbijedi bolji poslovni ambijent, veće zapošljavanje, posebno mladih, bolje zdravstvo, obrazovanje ali i pravedniju socijalnu politiku – saopšteno je iz Vlade.

2017 05 19 PV Dusko Markovic - Direktori uprava - FOTO (3)
Premiijer Marković je pohvalio ostvarene rezultate

Na sastanku je zajednički konstatovana neophodnost boljeg strateškog promišljanja načina i organizacije rada kao i modernizacija sistema. Djelotvornim je ocijenjeno kadrovsko podmlađivanje i istaknuta namjera da ubuduće fokus bude na zapošljavanju i profesionalnom usavršavanju mladih.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image