baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

MARKOVIĆ-NAHJAN: Crna Gora je sigurna i bezbjedna država za investicije iz UAE

Crna Gora je sigurna i bezbjedna država za investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa ministrom vanjskih poslova i međunarodne saradnje UAE, šeikom Abdulahom bin Zajedom bin Sultanom Al Nahjanom koji boravi u zvaničnoj posjeti našoj državi.

MARKOVIĆ-NAHJAN: Crna Gora je sigurna i bezbjedna država za investicije iz UAE
FOTO: Gov.me

Kako se navodi, sagovornici su saglasni u ocjeni da su bilateralni odnosi Crne Gore i UAE odlični, te da ima prostora za dalje jačanje ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma. U tom kontekstu, dodaje se da je premijer Marković istakao važnost uspostavljanja avio linije između Dubaija i Tivta kao i nastavak saradnje po pitanju vizne liberalizacije.

Ističe se da je zajednički konstatovano da bi bilo korisno uspostavljanje mješovitih komisija koje bi radile na pospješivanju ekonomske saradnje.

2017 07 17 PV Dusko Markovic - MVP UAE seik Abdulah bin Zajed bin Sultan Al Nahjan - FOTO (7)
Predsjednik Marković sa šeikom Al Nahjanom: Crna Gora je sigurna i bezbjedna država za investicije iz UAE, Foto: Gov.me

Podsjetivši da je 5. juna Crna Gora postala članica NATO-a, premijer Marković je istakao da naša država svoju budućnost vidi u Evropskoj uniji i konstatovao da je cilj da se pregovori završe u narednih pet godina. Šeik Al Nahjan je pozdravio ovakvo opredjeljenje Crne Gore i posebno pohvalio odlične odnose koje imamo sa država regiona, konstatujući to ohrabrujućim za strane investitora – stoji u saopštenju.

2017 07 17 PV Dusko Markovic - MVP UAE seik Abdulah bin Zajed bin Sultan Al Nahjan - FOTO (1)
Premijer Marković je istakao važnost uspostavljanja avio linije između Dubaija i Tivta (Foto: Gov.me)

Ističući da nema jedinstvene Evrope bez Zapadnog Balkana, kao ni stabilnosti Unije bez stabilnog regiona, premijer Marković je naveo da Crna Gora sebe vidi u EU, bez obzira na to kako ona bude izgledala ubuduće.

U kontekstu razgovora o miru i stabilnosti, istaknut je značaj borbe protiv svih vrsta ekstremizma i radikalizma i jačanja saradnje nadležnih službi u toj oblasti. Sagovornici su takođe razmijenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Persijskom zalivu – zaključuje se u saopštenju.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image