KLUPKO se odmotava – prvi „pada“ Trampov zet

Zet i viši savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa, Džered Kušner, navodno se nalazi na listi osoba koje se nalaze pod istragom zbog veza sa Rusijom.

KLUPKO se odmotava – prvi „pada“ Trampov zet

Kako prenose svjetski mediji, suprug Trampove ćerke i „osoba od velikog povjerenja“ je među osobama koje bi istražitelji hteli da saslušaju.

Njujork magazin je naveo i da je „osoba za koju postoji interesovanje“ 36-godišnji Kušner, koji se trenutno nalazi sa svojim tastom u Saudijskoj Arabiji, na njegovom prvom putovanju u inostranstvo u svojstvu predsjednika SAD.

Vašington post je dodao i da je pod istragom osoba koja je bliska predsjedniku, nije objavljen identitet, ali je jasno da takvih ljudi ima veoma malo.

To je Džered Kušner. Imam potvrde od četiri izvora. Ne spekulišem – napisao je saradnik Njujork magazina Jašar Ali.

Komentara iz Bele kuće, ali i iz Tramp organizacije nema, međutim Vašington je ranije potvrdio da je Kušner bio u kontaktima sa ruskim zvaničnicima, kao i državni tužilac Džef Sešons i državni sekretar Reks Tilerson.

Istraga o vezama Moskve i Trampovog tima za kampanju za predsjedničke izbore je poslije smjene šefa FBI Džejmsa Komija krenula u drugu fazu, pošto je za šefa istrage imenovan bivši direktor FBI Robert Miler.

http://nymag.com/daily/intelligencer/2017/05/is-jared-kushner-in-too-deep.html

AUTOR: B92 / Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image