baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

KINA će pomoći razvoj školskog sporta

Crnoj Gori je izuzetno dragocjena podrška koju joj pruža prijateljska Kina, kazao je ministar sporta Nikola Janović ocjenjujući da ima mnogo prostora za razvoj saradnje u resoru sporta.

KINA će pomoći razvoj školskog sporta
FOTO: Pink M

Janović je danas razgovarao s ambasadorom Kine Cuijem Dživeijem.

Kao ključne aktivnosti kojima će se baviti tokom četvorogodišnjeg mandata, Janović je naveo program razvoja školskog sporta i izmjenu Zakona o sportu.

Ambasador Kine je izrazio zahvalnost ministru Janoviću na izdvojenom vremenu, i iskoristio priliku da mu čestita stupanje na dužnost i poželi puno uspjeha u daljem radu. Ambasador je naglasio da se u tradicionalno prijateljskim i dobrim odnosima dvije zemlje traga za prilikama za proširenje saradnje, podsjetivši da je Kina pomagala Crnoj Gori u različitim oblastima u prethodnom periodu – navodi se u saopštenju.

588dc79b-cd50-44ac-8aa2-6b010a0a0a69-janovic-ministar-preview
Janović: Crnoj Gori je izuzetno dragocjena podrška koju joj pruža prijateljska Kina (Foto: Arhiva)

Dživei je, kako se dodaje, posebnu pažnju posvetio uključivanju djece u sport, odnosno unapređenju školskog sporta i izrazio zainteresovanost za planiranje zajedničkih aktivnosti i programa, prije svega, u tom segmentu.

Imajući u vidu da se pred Ministarstvom sporta nalazi dosta izazova, zvaničnici su iskazali spremnost za sve vidove saradnje i dostizanje postavljenih ciljeva – zaključuje se u saopštenju.

AUTOR: Pink M

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image