baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

JANOVIĆ primio ambasadorku Republike Poljske

Ministar sporta Nikola Janović primio je danas u radnu posjetu ambasadorku Republike Poljske u Crnoj Gori Irenu Tatažinjsku sa saradnicima, sa kojom je razgovarao o mogućnostima buduće saradnje saopšteno je iz Ministarstva sporta.

JANOVIĆ primio ambasadorku Republike Poljske
FOTO: PinkM

Kako navode ministar Janović se zahvalio na posjeti i izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom odnosa između Crne Gore i Poljske, uz očekivanje da će oni u narednom periodu nastaviti da se razvijaju na svim nivoima i u svim oblastima.

-Informišući ambasadorku Tatažinjsku, o planovima funkcionisanja novoformiranog Ministarstva sporta, ministar je kao bitan segment svojih aktivnosti naveo obilazak gradova i škola, sa ciljem afirmacije školskog sporta- rekli su iz ministarstva.

Dodaju da je prema njegovim riječima, jedan od prioriteta i unapređenje vrhunskog sporta. Takođe , ministar je istakao da je u Ministarstvu formiran sektor mladih, koji će posebno voditi računa o potrebama omladine, razvoju omladinske politike, poboljšanju položaja mladih u društvu.

 

 

-Ambasadorka Poljske je izrazila zahvalnost ministru Janoviću na izdvojenom vremenu i čestitala mu stupanje na dužnost. Imajući u vidu da međudržavni odnosi naše dvije zemlje bilježe konstantan napredak, Ambasadorka je istakla da će Poljska nastaviti da podržava Crnu Goru na putu evropskih i evroatlantskih integracija- kazali su iz Ministarstva sporta.

Ambasadorka je pozdravila ciljeve i aktivnosti novoformiranog Ministarstva, posebno istakavši značaj i važnost uključivanja djece u sport i unapređenje školskog sporta i istakla spremnost da se zajedničkim naporima i u ovom resoru definišu modaliteti daljeg jačanja međusobnih odnosa, saopšteno je iz ministarstva.

Ministar Janović i ambasadorka Tatžinjska su se saglasili da u oblasti sporta postoji veliki prostor za saradnju i jačanje prijateljskih veza između dvije zemlje, zaključuju iz ministarstva.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image