IVAN MITROVIĆ predsjednik OO DPS NK

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić večeras je, jednoglasno, za svog predsjednika izabrao Ivana Mitrovića.

IVAN MITROVIĆ predsjednik OO DPS NK
FOTO: Printscreen

Mitrović je rođen 1981. u Nikšiću, magistar je političkih nauka. Od 2006. godine zaposlen je u JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, dok od 2014. godine obavlja dužnost direktora. Član je Izvršnog odbora OO DPS-a Nikšić i član Glavnog odbora DPS-a Crne Gore.

Večerašnjim jednoglasnim izborom Mitrovića za predsjednika, DPS u Nikšiću potvrđuje snagu svoje otvorenosti za nove, mlade i kreativne ljude u politici. Svjedoci smo da mladi sve više preuzimaju odgovorne dužnosti u DPS-u, što govori u prilog činjenici da su mlade generacije shvatile da politika itekako utiče na njihove živote i da se napredak cjelokupnog društva oslanja na njih – poručili su iz DPS-a.

Mitrović je zahvalio dosadašnjem predsjedniku OO DPS-a Nikšić, Radivoju Nikčeviću na uspješnom vođenju partije. Takođe, izrazio je zahvalnost za ukazano povjerenje da vodi opštinsku organizaciju koja, kako je kazao, važi za stameni oslonac ukupne snage DPS-a u Crnoj Gori, partije koja je od početka svog političkog djelovanja stožer svih važnih procesa u Crnoj Gori, od obnove nezavisnosti do punopravnog članstva u NATO-u i sigurnog puta ka Evropskoj uniji.

NIKSIC
Ivan Mitrović predsjednik OO DPS NK (Foto: FB)

Mitrović je istakao da sa zadovoljstvom stupa na novu dužnost, s obzirom da dolazi na čelo opštinske organizacije koja je dio partije čija posvećenost i odanost Crnoj Gori i miru u njoj, tolerantnom životu, odanost dijalogu i saradnji sa najbližima, odanost čvrstim integrativnim putevima Crne Gore su bili i ostali njeni principi.

Navodi se da su sjednici Opštinskog odbora, u ime Predsjedništva partije, prustovovali: potpredsjednik Vlade i koordinator DPS-a za Nikšić Milutin Simović, koordinator ispred IO DPS CG Milosav Anđelić i politički direktor DPS-a Tarzan Milošević.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image