BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

IRAN uzvratio SAD proširenjem sankcija

Iran je proširio sankcije protiv još devet kompanija, organizacija i pojedinaca povezanih sa SAD, kao uzvratnu mjeru za nove sankcije koje su SAD uvele Iranu zbog njegovog programa balističkih raketa. Iransko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je danas na svom vebsajtu novi spisak kažnjenih pojedinaca i firmi, proširen sa devet imena.

IRAN uzvratio SAD proširenjem sankcija

Prema sankcijama, Iran može da zaplijeni lokalnu imovinu pogođenih kompanija i da zabrani boravak njihovih zaposlenih u zemlji ili dolazak u zemlju.

Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa je u februaru uvela sankcije protiv više od dvadeset pojedinaca i kompanija povezanih s Iranom zbog toga što je Teheran izveo probu balističke rakete. Iran je reagovao u martu i objavio slične sankcije SAD.

donald tramp AP
Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa je u februaru uvela sankcije protiv više od dvadeset pojedinaca i kompanija povezanih s Iranom

SAD su pre tri dana uveli nove sankcije protiv još sedam firmi vezanih za Iranski balistički program, što su objavile istovremeno kada su produžile odluku o ukidanju oštrih sankcija Teheranu dogovorenu poslije sklapanja nuklearnog sporazuma iz 2015. godine

ivan brajovic 970×90

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image