BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

HRAPOVIĆ: Obezbijeđeno 400 hiljada eura za magnet za IBD

Udruženje privrednika Abu Dabija obezbijedilo je 400 hiljada eura za kupovinu magneta za potrebe Instituta za bolesti djece (IBD), rekao je ministar Zdravlja Kenan Hrapović. On je kazao da je Vlada danas usvojila informaciju o potrebi nabavke i obezbjeđenju sredstava za nabavku magneta za potrebe IBD, sa prijedlogom ugovora između Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Udruženja privrednika Abu Dabija.

HRAPOVIĆ: Obezbijeđeno 400 hiljada eura za magnet za IBD
FOTO: PinkM

Hrapović je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade kazao da je zdravstvenom sistemu neophodno stalno unaprjeđenje tehnoloških kapaciteta, naročito u ustanovama koje pružaju visoko specijalizovanu dijagnostiku i liječenje.

Međutim, kako je naveo, u uslovima ograničenih raspoloživih finansijskih sredstava koja se izdvajaju za zdravstvo, veoma je teško odgovoriti svim zahtjevima za nabavku neophodne medicinske opreme aparata.

– Zato sa zadovoljstvom možemo reći da je Udruženje privrednika Abu Dabija obezbijedilo 400 hiljada za kupovinu magneta za pedijatrijske pacijente. Već je uplaćeno oko 300 hiljada na posebni račun koji je KCCG otvorio za ove potrebe – kazao je Hrapović.

kccg-1000x555
Hrapović je kazao da je ova donacija veoma značajna, naročito ako se ima u vidu da je ta vrsta magneta namijenjena za potrebe sve djece sa teritorije Crne Gore koja imaju potrebu za tim vidom dijagnostike

Prema njegovim riječima, današnjim usvajanjem Informacije i Prijedloga ugovovora o donaciji, stekli su se uslovi za njegovo potpisivanje i obezbjeđivanje ostatka novca.

Hrapović je kazao da je ova donacija veoma značajna, naročito ako se ima u vidu da je ta vrsta magneta namijenjena za potrebe sve djece sa teritorije Crne Gore koja imaju potrebu za tim vidom dijagnostike.

Uvjereni smo da ćemo novom opremom i aparatima biti u mogućnosti da u narednom periodu našim najmlađim pacijentima povećamo dostupnost i pružimo još kvalitetniju zdravstvenu zaštitu – dodao je Hrapović.

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image