DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

EVROPSKA BANKA za obnovu i razvoj nagradila Hipotekarnu banku

Hipotekarna banka dobila je nagradu „Najaktivnija banka u Crnoj Gori u 2016.“ u Programu za olakšavanje trgovine Evropske banke za obnovu i razvoj, saopšteno je iz Hipotekarne banke.

EVROPSKA BANKA za obnovu i razvoj nagradila Hipotekarnu banku
FOTO: HIPOTEKARNA BANKA

Kako se navodi, Hipotekarna banka se EBRD-ovom Programu za olakšavanje trgovine pridružila u novembru 2014. godine, u cilju pružanja podrške razvoju i diverzifikaciji privatnog sektora sa trgovinsko-finansijskom linijom od 3 miliona eura za finansiranje spoljne trgovine.

IMG_3481
Еvropska banka za obnovu i razvoj nagradila Hipotekarnu banku

Veoma smo ponosni što je naš rad prepoznat od strane Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj. Ova nagrada je dokaz da se krećemo u pravom smjeru u cilju aktivnog doprinosa ekonomskom rastu, dok sam program jača našu sposobnost da obezbijedimo finansiranje trgovine i privrednicima damo podršku koja im je potrebna za pristup jačanju njihovih uvozno-izvoznih aktivnosti. Saradnja sa EBRD-om nam je omogućila da finansiramo širi opseg različitih djelatnosti u Crnoj Gori, što je veoma važno imajući u vidu trenutne potrebe sektora malih i srednjih preduzeća koje su od ključnog značaja za održivi rast i otvaranje novih radnih mjesta – rekla je prilikom preuzimanja nagrade direktorica Sektora za poslovanje sa pravnim licim, Ana Golubović.

Holger Muent, direktor EBRD-a za Zapadni Balkan, ovim povodom je naglasio značaj Hipotekarne banke kao važnog partnera EBRD-a u regionu.

IMG_3469
Muent: Ova nagrada dodatno naglašava posvećenost Hipotekarne banke

 

Ova nagrada dodatno naglašava posvećenost Hipotekarne banke da podrži medjunarodnu i unutar-regionalnu trgovinu i prekogranične ekonomske integracije, kao jedan od strateških prioriteta EBRD-a za Zapadni Balkan – kazao je Muent.

 

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: Pink M

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image