BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

RADUNOVIĆ: Rebalans budžeta od 9,5 miliona rezultat dobrog rada Vlade

Vlada je danas utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o budžetu Crne Gore za 2017. godinu kojim je, zbog bolje naplate prihoda u protekloj godini izdvojila dodatnih 9,5 miliona eura za subvencioniranje „ranjivih kupaca“ električne enegrije, za civilno vazduhoplovstvo i drugo. Ministar finansija Darko Radunović rekao je na konferenciji za medije nakon sjednice da je aktivnosti Vlade i Ministarstva finansija u prethodnih godinu dana obilježio ozbiljan i predan rad na uspostavljanju stabilnosti i održivosti sistema javnih finansija.

RADUNOVIĆ: Rebalans budžeta od 9,5 miliona rezultat dobrog rada Vlade
FOTO: PinkM

Sa velikim zadovoljstvom mogu reći da su naši napori doveli do rezultata na koje možemo biti ponosni. Vlada je radila dobro, u državnu kasu je uloženo više novca, a iz nje je uzeto manje nego u prethodnom periodu. To nam je stvorilo priliku da na kraju godine domaćinski uputimo dodatna sredstva tamo gdje su ona najpotrebnija. Za prvih 11 mjeseci prihodovali smo oko 64 miliona eura više u odnosu na uporedni period prošle godine .Očekujemo da će prihodi do kraja godine oko 30 miliona eura biti veći u odnosu na plan, odnosno blizu 90 miliona veći u odnosu na prethodnu godinu. Prema projekcijama, izdaci će do kraja godine biti manji za oko 50 miliona u odnosu na prošlu godinu. I ono što mi smatramo najvažnijim: deficit će biti niži za 2,7 odsto u odnosu na projekcije iz Fiskalne strategije i do kraja godine će iznositi 3,7 odsto BDP-a – rekao je ministar finansija.

Ministar je dodao da su ove činjenice stvorile preduslove da Vlada donese odluku o rebalansu budžeta u iznosu od 9,5 miliona eura.

Vlada-CG-spolja-1-1
Radunović: Rebalans budžeta od 9,5 miliona rezultat je dobrog rada Vlade

U Zakonu koji je upućen Skupštini na usvajanje po skraćenom postupku sredstva su izdvojena za Ministarstvo ekonomije u iznosu od jedan milion eura – za subvencije za proizvodnju i pružanje usluga koje se odnose na subvencioniranje „ranjivih kupaca“ električne enegrije, Tekuću budžetsku rezervu u iznosu od 490 hiljada eura, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva u iznosu od 7.117.807 eura (5.200.000 eura za program Civilno vazduhoplovstvo; 1.917.807 eura za „Željeznički prevoz Crne Gore“ AD i „Željezničku infrastrukturu Crne Gore“ AD i za Zavod za zapošljavanje u iznosu od 893.601 eura).

ivan brajovic 970×90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image