baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

POTPISAN PROTOKOL IV Sjednice Mješovite komisije sa Vladom Republike Češke

Protokol četvrte sjednice Mješovite komisije za ekonomsku i industrijsku saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Češke, kojim su definisani modaliteti ekonomske saradnje u oblastima, energetike, zaštite životne sredine, turizma, saobraćaja i poljoprivrede, potpisan je danas u Budvi, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

POTPISAN PROTOKOL IV Sjednice Mješovite komisije sa Vladom Republike Češke
FOTO: Pink M

Protokol je, u ime Vlade Crne Gore, potpisao državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Igor Noveljić i, u ime Vlade Republike Češke, pomoćnik ministra za industriju i trgovinu Vladimir Bartl.

– Četvrto zasijedanje Mješovite komisije bila je prilika za identifikovanje novih razvojnih šansi i definisanje predloga za unapređivanje bilateralne ekonomske saradnje. Cilj njenog održavanja je da se preduzmu aktivnosti u cilju unapređivanja tradicionalno dobrih ekonomskih odnosa između Crne Gore i Republike Češke, kao i širenje i diversifikovanje međusobne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa – naveli su iz Ministarstva ekonomije.

Ministarstvo ekonomije Ceska protokol Pink m
Predstavnici dvije Vlade su se detaljno informisali o ekonomskoj situaciji u obje zemlje, te razmijenili iskustava sa kolegama iz partnerskih ministarstava Republike Češke (Foto: PinkM)

Kako dodaju iz Ministarstva tokom sjednice Mješovite komisije predstavnici dvije Vlade su se detaljno informisali o ekonomskoj situaciji u obje zemlje, te razmijenili iskustava sa kolegama iz partnerskih ministarstava Republike Češke.

Ističe se da je sjednica predstavljala priliku za razmjenu informacija i iskustava u oblastima koje su definisane kao prioriteti za saradnju dvije zemlje, a konkretozovani su i dalji modaliteti saradnje i inicijative za unapređenje odnosa dvije Vlade.

AUTOR: Pink M

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image