IRF i Slovenačka banka za izvoz potpisali ugovor o saradnji

Predstavnici Investiciono razvojnog fonda Crne Gore (IRF) i Slovenačke banke za izvoz i razvoj (SID) potpisali su danas u Celju sporazum o saradnji između te dvije institucije. Iz IRF-a je saopšteno da su potpisivanju ugovora prisustvovali i ministri ekonomije Crne Gore i Slovenije, Dragica Sekulić i Zlatko Počivalšek.

IRF i Slovenačka banka za izvoz potpisali ugovor o saradnji
FOTO: PinkM

Crnogorska delegacija, kao i 30 privrednika iz različitih djelatnosti i oblasti poslovanja, učestvuje na Međunarodnom sajmu obrta i preduzetništva, koji je u utorak počeo u Celju.

Sporazum će omogućiti uspostavljanje bliže saradnje između IRF-a i SID-a, u cilju jačanja bilateralnih ekonomskih odnosa i podsticanja razvoja preduzetništva u Crnoj Gori i Sloveniji, na obostrano zadovoljstvo i interes – navodi se u saopštenju.

Vukčević je kazao da potpisivanje sporazuma predstavlja značajan instrument, koji će omogućiti dalju saradnju između Crne Gore i Slovenije.

On je naveo da će posebna pažnja biti posvećena obezbijeđenju finansijskih sredstava za preduzetnike u Crnoj Gori i Sloveniji za projekte koji će se realizovati u dvije države.

IRF
Predstavnici Investiciono razvojnog fonda i Slovenačke banke za izvoz i razvoj (SID) potpisali su danas u Celju sporazum o saradnji između te dvije institucije

Vukčević smatra da je to šansa da obje institucije obezbijede značajno povoljnija sredstva na međunarodnom tržištu za slovenačke i crnogorske privrednike.

Ovo je prilika da crnogorski preduzetnici i na sajmu, ali i u saradnji sa drugim institucijama u Sloveniji, nauče i vide šta ih očekuje kada Crna Gora bude članica Evropske unije (EU) – zaključio je Vukčević.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image