DRAGICA SEKULIC 160 X 600
DRAGICA SEKULIC 160 X 600

BOGDANOVIĆ: Cetinje postaje privlačna destinacija za ulaganja

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović saopštio je da je cetinjska gradska uprava uspjela da uspostavi ambijent koji taj grad čini privlačnom destinacijom za ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta. Na regionalnoj konferenciji Pružanje javnih usluga u regionu zapadnog Balkana, koja se prethodna dva dana održala u Tirani, Bogdanović je predstavio iskustvo Prijestonice na planu implementacije savremenih metoda i tehnologija, a sve sa namjerom da se kreira povoljniji poslovni ambijent i ojača lokalna ekonomija.

BOGDANOVIĆ: Cetinje postaje privlačna destinacija za ulaganja
FOTO: PinkM

Kroz usvajanje paketa stimulativnih mjera, izradu kompletne planske dokumentacije, identifikaciju lokacija za razvoj biznisa, i uspostavljanje efikasne lokalne administracije uspjeli smo uspostaviti ambijent koji Cetinje čini privlačnom destinacijom za ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta – kazao je Bogdanović.

On je, kako se navodi u saopštenju njegovog Kabineta, dodao i da je Prijestonica Cetinje u namjeri uspostavljanja kvalitetnog pravnog i administrativnog okvira za investiciono ulaganje koncipirala set podsticaja u pravcu stvaranja optimalnih uslova za investiranje, pri čemu su prezentovane mogućnosti ulaganja u neiskorišćene kapacitete nekadašnjih privrednih subjekata.

grad-cetinje
Prijestonica JE donijela Odluku o podsticajima za zapošljavanje lokalnog stanovništva

On je podsjetio i da je Prijestonica donijela Odluku o podsticajima za zapošljavanje lokalnog stanovništva.

Time smo ponudili i podsticajne pakete i za one koji žele ulagati van biznis zona, a u pravcu poboljšanja turističke ponude i razvoja ruralnog područja – smatra Bogdanović.

Konferencija je održana u okviru inicijative na putu pridruživanja Evropskoj uniji, pod pokroviteljstvom Ministarstva inovacija i javne uprave Albanije i Regionalne škole za javnu upravu na Zapadnom Balkanu (ReSPA).

DRAGICA SEKULIC 728 X 90

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image