DOMU U BIJELOJ donacija od 14.000 eura za izgradnju solarne elektrane

Predsjednik udruženja njemačko – crnogorskog prijateljstva ,,DeMonte” iz Minhena Savo Bigović uručio je Vladimiru Deliću, direktoru Dječjeg doma “Mladost” Bijela, novčani ček vrijedan 14 hiljada eura kao donaciju za izgradnju sistema solarne elektrane u ovoj javnoj ustanovi.

DOMU U BIJELOJ donacija od 14.000 eura za izgradnju solarne elektrane
FOTO: PinkM

Navodi se da su sredstva prikupljena na donatorskoj večeri održanoj 24. juna u Minhenu kao i u periodu do 31. avgusta. Dodaje se da je pored donatora iz krugova dijaspore, diplomatskog kora i predstavnika Vlade Bavarske, sponzor u organizaciji donatorske večeri i partner u prikupljanju sredstava kompanija Luštica Development iz Tivta.

Smatramo da je ovo najljepši način da kroz konkretan doprinos dijaspora pomogne maticu i da se istovremeno jačaju odnosi dijaspore i matice. Obezbijeđjena sredstva će pomoći da Dom dobije novi, efikasniji način snabdijevanja energijom, dok će njegovi štićenici, naša djeca, u njemu imati udobniji život. Posebno nam je drago što je našu iskrenu želju u ovom projektu koji smo realizovali u saradnji sa Generalnim konzulatom Crne Gore u Minhenu prepoznala kompanija Luštica Development koja je time pokazala socijalnu odgovornost.U ovoj akciji jednako je važno i učešće prestavnika Vlade i Skupštine Crne Gore, predstavnika Vlade Bavarske, njemačkih prijatelja i naravno crnogorske dijaspore u Minhenu – naveo je Bigović.

U Dječjem domu u Bijeloj
Domu u Bijeloj donacija od 14.000 eura za izgradnju solarne elektrane (Foto: PinkM)

Izražavajući nadu da je ova saradnja dobar povod za naredne inicijative,  zahvalio je i poznatom pjevaču Sergeju Ćetkoviću koji je dobrotvornim koncertom “doprinio da projekat uspije u punom smislu”.

Prema riječima Rudigera Flajhea, direktora marketinga i prodaje u Luštica Development, za tu kompaniju je zadovoljstvo što je, pored projekata na lokalnom nivou u sklopu svog društveno-odgovornog poslovanju, inicijativom van granica Crne Gore, uspjela da poveže naše sunarodnike i da realizuje projekat značajan za zajednicu.

Bivši generalni konzul Crne Gore u Minhenu, Veljko Milonjić ocijenio je da su ovakvi projekti najbolji način povezivanja matice i dijaspore.

AUTOR: PinkM

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image