BRAJOVIC 160X600
BRAJOVIC 160X600

DOGOVORENA SARADNJA povodom obilježavanja vijeka od pobune mornara u Boki Kotorskoj

Povodom obilježavanja 100 godinu od pobune mornara u Boki Kotorskoj, na danas održanom sastanku dogovorena je dalja saradnja na izradi, koordinaciji i sprovođenju idejnog programa proslave pomenutog događaja, saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova. Kako se navodi, sastankom je predsjedavao resorni ministar Aleksandar Andrija Pejović, a učestvovali su ministar kulture Janko Ljumović, admiral Bokeljske mornarice Antun Sbutega, potpredsjednik Oštine Kotor Branko Nedović.

DOGOVORENA SARADNJA povodom obilježavanja vijeka od pobune mornara u Boki Kotorskoj

Dodaje se da su sastanku prisustvovale i predstavnice opština Herceg Novi i Tivat, Tamara Vujović i Ana Ivanović, komandant Mornarice i kapetan bojnog broda Darko Vuković, prorektor Univerziteta Crne Gore Živko Andrijašević, savjetnica Pomorskog muzeja Crne Gore Mileva Pejaković Vujošević i PR kompanije Azmont Investments Adrijana Husić.

Imajući u vidu da se početkom februara 2018. navršava jedan vijek od poznate pobune mornara u Boki Kotorskoj, veoma značajnog događaja za nacionalnu i evropsku istoriju, dogovorena je dalja saradnja na izradi, koordinaciji i sprovođenju idejnog programa proslave sto godina od pobune mornara u Boki Kotorskoj. Kako bi se prigodno obilježio ovaj Jubilej i odala počast mornarima koji su pobunom ustali protiv rata koji su vodile Njemačka i Austro-Ugarska, članovi organizacionog odbora su razmotrili organizaciju niza naučnih i kulturnih događaja koji će se sprovoditi u više crnogorskih gradova – piše u saopštenju.

mep-20092017 1 (2)
Dogovorena saradnja povodom obilježavanja vijeka od pobune mornara u Boki Kotorskoj (Foto: PinkM)

Ističe se da će programom biti obuhvaćena organizacija međunarodnog naučnog skupa, svečana akademija, izdavanje prigodne poštanske marke, snimanje dokumentarnog filma, organizovanje izložbe, nastupi Bokeljske mornarice i druge aktivnosti kojima će se obilježiti ovaj važan jubilej.

ivan brajovic 970×90

POVEZANI ČLANCI

Responsive Menu Clicked Image