baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

CRNA GORA ostaje snažno posvećena razvoju turizma

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se danas sa Geradom Mekgurkom, regionalnim konzularnim direktorom za Evropsku južnu mrežu u Vladi Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. Na sastanku je saopšteno da Crna Gora ostaje snažno posvećena razvoju turizma.

CRNA GORA ostaje snažno posvećena razvoju turizma
FOTO: Pink M

Navodi se da je konzularni direktor Mekgurk izrazio je zahvalnost ministru Raduloviću na izdvojenom vremenu kao i interesovanje za namjere i planove Vlade u pogledu turizma i održivog razvoja te o stanju investicionog ambijenta u Crnoj Gori.

Ministar Radulović naveo je da postoje namjere za diferenciranje turističkog proizvoda te da je angažovan određen broj stranih kompanija koje se bave ovim pitanjem, i izrazio nadu da će ova tematika privući i britanske. Govoreći o aktuelnim investicionim projektima u turizmu, on je izrazio zadovoljstvo odvijanjem njihove realizacije te izdvojio Porto Montenegro i Portonovi kao uspješne primjere – piše u saopštenju.

TUR-BUDVA-
Crna Gora ostaje posvećena turizmu, Foto: Facebook

Naveo je da Vlada ostaje posvećena daljem razvoju središnjeg dijela obale, što uključuje izgradnju pratećih sadržaja u postojećim kapacitetima. Navedeno će, prema njegovim riječima, doprinijeti postizanju bolje popunjenosti hotelskih kapacitetakao i ostvarivanju krajnjeg cilja a to je produženje turističke sezone.

Ministar je Mekgurka informisao o intenzivnim aktivnostima koje se sprovode i na polju unapređenja zimskog turizma te dodao da je izrađen Prostorni plan posebne namjene za prostor Bjelasice i Komova, kojim je, između ostalog, predviđeno povezivanje planinskih vrhova žičaramaa što bi rezultiralostvaranjem jednog od najvećih ski-centara u regionu – stoji u saopštenju.

Pavle radulovic gov
Radulović: Strateški cilj Vlade jeste postizanje vidljivosti Crne Gore na međunarodnoj turističkoj mapi, Foto: Gov.me

Dodao je daće snažnijoj povezanosti juga i sjevera naše zemlje doprinijeti i izgradnja autoputa Bar-Boljare.

Takođe, prilikom susreta ministar Radulović je sagovornika upoznao sa studijom koja se bavi pitanjem avio-povezanosti naše zemlje, a na čijoj izradi je angažovana Svjetska banka – piše u saopštenju.

Kako je naveo ministar, strateški cilj Vlade jeste postizanje vidljivosti Crne Gore na međunarodnoj turističkoj mapi uz očekivanje da će se u narednom periodu ostvariti povezanostsa 60-70 zemalja dnevno, na cjelogodišnjem nivou.

AUTOR: Pink M

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image