baner160x600 zavt
baner160x600 zavt

BROJ MRTVIH u napadu u Sankt Peterburgu povećan na 15

Žena koja je povrijedjena 3. aprila u napadu na metro stanicu u Sankt Peterburgu podlegla je danas povredama u bolnici čime je broj nastradalih porastao na 15, javile su lokalne vlasti.

BROJ MRTVIH u napadu u Sankt Peterburgu povećan na 15
FOTO: Beta

– Povredama je podlegla 56-godišnja žena koja je bila u vrlo teškom stanju – napisala je preko Tvitera viceguvernerka Sankt Peterburga Ana Mitijanina.

U tom bombaškom napadu povredjeno je i još se nalazi u bolnici u Sankt Peterburgu 23 ljudi, od kojih je četvoro u teškom stanju, prema navodima ljekara.

2
Ruska policija uhapsila je deset osoba poreklom iz Centralne Azije za koje se sumnja da su bili saučesnici Djalilova (Foto: Beta.rs)

Osumnjičeni napadač Akbardžon Djalilov, 22-ogodišnjak porijeklom iz Kirgistana, takodje je ubijen u napadu.

Ruska policija uhapsila je deset osoba poreklom iz Centralne Azije za koje se sumnja da su bili saučesnici Djalilova. Medju njima su i dva brata uhapšena blizu Moskve i optužena da su direktno učestvovala u pripremi napada.

Šef ruske bezbjednosne službe FSB Aleksandar Bortnikov juče je rekao da je „takoreći identifikovao“ naredbodavca, ili naredbodavce napada, za koji za sada niko nije preuzeo odgovornost. On nije dao nikakve dodatne informacije.

AUTOR: Beta / Pink M

POVEZANI ČLANCI

BANER ARGUMENT HEDER
Responsive Menu Clicked Image